Zaterdag 23 april vertrokken 7 ploegen van 2 personen om kwart over negen vanaf de Westrand richting Wognum. Wij waren uitgenodigd door de Jeu de Boule vereniging “de Boules Klinkers” uit Wognum.

Op een prachtig sportcomplex waar ook voetbalvereniging Spartanen thuis is gingen de partijen om 10.15 uur van start. Er werden in eerste instantie drie ronden gespeeld. De ploegen die dit het er beste vanaf brachten werden ingedeeld in een A-poule. De ploegen die maar één partij wonnen kwamen terecht in een B-poule. Dat er talent in onze vereniging zit blijkt wel uit het feit dat er maar liefst vijf ploegen in de A-poule terecht kwamen. Er werden, om winnaars aan te wijzen, nog twee ronden gespeeld. Na vier partijen wisten van onze vereniging de koppels Koos Botman/Sjaak de Vries en Jos Kieftenburg/Bart Andreas drie partijen te winnen. De prijzen van de dag waren in het zicht. Echter, de wedstrijdleiding kreeg het voor elkaar om onze mannen tegen elkaar te laten uitkomen in de beslissende vijfde partij.

Dit was dramatisch voor beide koppels omdat zij elkaar nu moesten bekampen om nog in de prijzen te kunnen vallen. De partij werd door Jos en Bart met 13-6 gewonnen. Dit koppel had nu 4 maal gewonnen en dacht in de prijzen te komen. Het werd een vierde plaats omdat zij te kort pluspunten hadden vergaard in de loop van het tournooi. Toch een mooi resultaat. De andere koppels bestonden uit: Marianne Jillings/Peter Kooyman, Sjaak Steltenpool/Willem Buijsman, André Bregman/Dirk van der Gulik, Piet Spigt/Hanna Bil en Annie Wissink/Riet Heddes. Deze koppels wonnen ook één of twee partijen en vielen ook niet in de prijzen. Al met al een zeer leerzame en gezellige dag die om klokslag vier uur eindigde.

Rest onze vereniging nog om Monnie de Vries van harte te feliciteren die op Koningsdag de oeuvre prijs kreeg uitgereikt en werd uitgeroepen tot dé vrijwilliger van het jaar. Monnie, die ook voor onze vereniging vele uurtjes van zijn tijd besteed met het regelen van dingen die ons aangaan. Een terechte verkiezing door het Oranjecomité.
Met vriendelijke groet, de Westrandboulers.

Vorig artikelKleurrijk Andijk | Rainbow Colors en vd Holland geven een prachtige kijk in de keuken
Volgend artikelWerenfridus, waanzinnig kunstzinnig