We hadden eerst een superleuke opening en vervolgens hadden we een ‘Vossenjacht’ door het dorp. Met behulp van veel ouders en grootouders gingen we speuren naar prachtig verkleedde kunstzinnige vossen! Te denken aan; Mondriaan, het Meisje met de Parel, het Melkmeisje, Moderne Kunst dame en kunstschilderes Frida Kahlo. Verzin het allemaal maar, echt super leuk.

In de daarop volgende weken ging ieder groep aan de hand van een kunstenaar aan het werk. We weten nu heel veel van Rembrandt, Andy Warhol, Mondriaan, Keith Haring en nog veel meer kunstenaars.
Op school hebben we met behulp van ouders veel kunst gemaakt met oma Ria, zie op de foto de resultaten van groep 4. We hebben glasfusen gedaan met Annet Stibbe en de enige echte juf Ellen was bij ons op school om ons van alles te leren over beeldhouwen.

Woensdag 20 april was dan de feestelijke afsluiting van het Kunstproject. Iedere klas was omgetoverd tot een echte Kunst galerie met een zelf verzonnen naam. Alle zelfgemaakte Kunstwerken konden worden bewonderd en gekocht. De opbrengst is voor Oekraïne. Ook was er nog een veilingzaal waar iedereen kon bieden op de prachtige, kunstzinnige en nu al waardevolle groepskunstwerken. In de hal deden de kinderen van groep 7 optredens en nu was er een letterspeurtocht door de school.
Al met al was het een super leerzaam project waar de kinderen met veel plezier aan hebben gewerkt. We willen nogmaals iedereen bedanken die heeft geholpen!

Vorig artikelWestrandboulers naar Wognum
Volgend artikelEen gemeenschapsveiling zonder bloembollen kan niet