Vrijdag 20 januari a.s. starten we met een nieuw seizoen tulpenkeuren in de Schoof. Het tulpenkeuren is een jaarlijks terugkerend evenement verdeeld over zes avonden.

Elke avond dient u tien cultivars te beoordelen op poot, blad, bloem en stand van het geheel. De jury keurt de potten dezelfde middag. Iedereen is welkom; van jong tot oud en van vakgenoot tot leek. Als u nog nooit heeft meegedaan en daardoor niet precies weet hoe het werkt, zijn er genoeg mensen om u te helpen. Om alvast in de stemming te komen, nodigen wij u van harte uit om op website of ons facebook account te kijken: www.tulpenbeoordeling.nl of facebook tulpenbeoordeling. Dit jaar vindt wederom de Poolse competitie plaats. Dus als u Pools bent of u heeft Poolse collega’s, vrienden of familie, u bent van harte welkom! Uiteraard zijn er ook binnen deze competitie mooie prijzen te winnen. De eerste avond van  het tulpenkeuren mag u een pot tulpen mee naar huis nemen voor de zogenaamde huisbroei. De bedoeling hiervan is om in uw eigen huis een zo mooi mogelijke pot tulpen te kweken. Op de laatste avond van de tulpenkeuring brengt u deze dan weer terug naar de Schoof, waarbij u kans maakt op diverse prijzen.

Noteert u de data van de tulpenkeuringsavonden: vrijdag 20 januari, vrijdag 27 januari, vrijdag 3 februari, vrijdag 10 februari, vrijdag 17 februari en vrijdag 24 februari (slotavond). U kunt op deze data vanaf 19.00 tot 21.00 uur de potten beoordelen. Aansluitend zal de prijsuitreiking plaatsvinden. De beste keurders mogen 24 maart strijden op het Nederlands kampioenschap in het keukenhof in Lisse. Op vrijdag 3 februari en op vrijdag 17 februari kunt u naast de tulpenkeuring tevens deelnemen aan de soortenkennis.
Het keuringscomité

Vorig artikelOVW Café 19 januari: Over bedrijfswaardering, (ver)koop en financiering
Volgend artikelHUBO KIDS KAAGLOOP VOOR DIABETES