organisator Peter Immen

Op zondag 29 januari 2017 wordt de 30e editie van de Kaagloop in Wervershoof georganiseerd. Deze bij de elitelopers hoog aangeschreven wedstrijd laat de lopers tot tweemaal toe genieten van een rondje rond ons dorp. Sinds 1997 zijn er ook wedstrijden voor de jeugd. Dit jaar is er in die categorie voor het eerst een sponsorloop aan verbonden. Peter Immen is de initiatiefnemer hiervan.

Peter: “Sinds het begin van de jaren 2000 organiseer ik dit onderdeel van de Kaagloop. Het is een kinderloop voor basisschoolkinderen, dus de 4 tot 12-jarigen. De allerjongsten van vier en vijf jaar rennen een afstand van 500 meter (rondje Eiland), de anderen van twee kilometer. Er doen vooral kinderen uit Wervershoof en Onderdijk mee, maar anderen zijn ook van harte welkom. Ik organiseer deze dit jaar voor het eerst in samenwerking met Diana Janssen. Vanaf oktober zijn wij al in de weer met overleggen en organiseren. Dit jaar sponsort de jeugd het Diabetesfonds. Zij betalen vier euro inschrijfgeld, waarvan er drie naar dat fonds gaan. Na afloop krijgen de jonge lopers een verrassing voor hun inzet.”
Het is al weer voor de 21e keer, dat de jeugd meeloopt. In 1997 waren Stefan Stavenuiter, Jaap Kuin, Gijs Laan (1,2 en 3 bij de D-pupillen), Joris Schouten, Mark Kuin, Harm Smit ( E-pupillen) en Ton Kolenberg (F-pupillen) de snelste lopertjes.
Voor de andere lopers is er de keuze om vijf of tien kilometer te lopen. De organisatie en beveiliging hiervan is in handen van IJsclub De Noord. Het inschrijven kan op de dag zelf van 09.45 tot 10.45 uur in de kantine van VVW. De schoolkinderen kunnen op school inschrijven, maar betalen op de wedstrijddag. De start voor de vijf en tien kilometer is om 11.00 uur precies, waarna om de twee minuten een jeugdcategorie wordt weggeschoten. Maar voor die tijd met er uiteraard wel even worden ingelopen.

Voor de oudere lopers de uitdaging om onder de parcoursrecords van Ilse Pol (35,11 in 2010 ) en Dick Tesselaar (31.08 op het oude rondje in 1992) te lopen. Dé kans om een eervolle vermelding te krijgen in de historie van de Kaagloop, welke is te lezen op de website www.kaagloop.nl. Een leuke site met foto’s van weleer en een film van de Kaagloop 2016.

Door Gerard Bot

Vorig artikelTulpenkeuren 2017
Volgend artikelZondag 22 januari: Rabo MTB Vooroevertocht