WERVERSHOOF – Maar krijgen daarvoor in de plaats een hagelnieuw zwemparadijs voor terug. Het nieuwe zwemparadijs moet over een paar jaar ingebruik worden genomen, energieneutraal zijn en een aanwinst voor de gemeente Medemblik.

Dit bleek wel tijdens de commissievergadering van afgelopen donderdagavond waar alle neuzen de kant van nieuwbouw op wezen. Wel waren er nog wat verschillen in hoe de nieuwbouw moet gaan plaatsvinden maar ook daar zagen de commissieleden genoeg ruimte om ook daar uit te komen zodat bij de raadsvergadering van begin februari definitief zal worden besloten het oude zwembad de Zeehoek te sluiten en voor een energiezuinige en energieneutrale Zwembad de Zeehoek te kiezen.

De totale investering voor het nieuwe zwembad zal rond de 7.5 miljoen euro gaan kosten een stuk duurder dan de 2.3 miljoen die een renovatie moet gaan kosten. Maar de commissieleden waren het er over eens dat de duurdere nieuwbouw zorgt voor een betere zwembad die zeker weer 30 jaar lang de inwoners van de gemeente Medemblik zal vermaken tegen veel lagere energiekosten.

Het bestuur van de stichting achter de Zeehoek liet weten zeer blij te zijn met de steun en hadden nooit gedacht dat er zoveel steun zou zijn voor nieuwbouw.  Gert Dingemans laat aan Conny Vertegaal van het NHD weten, ,,We lopen tegen steeds meer technische mankementen aan. Als je gaat renoveren, dan weet je niet waar het eindigt, vrezen wij. En wij willen dolgraag een 25-meter bad en dat kan alleen bij nieuwbouw.’’

Wethouder Hans Tigges wil dat de gemeenteraad voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 een definitief besluit gaat nemen over de toekomst van de Zeehoek en niet gaat wachten tot na de verkiezingen.

Vorig artikelSinger-Songwriter Roon Staal bij de Kapel
Volgend artikelDubbelcabaret Fabian Franciscus en Arie Vuyk bij de Schoof