Vandaag om 14.30 gaat de 14e editie van Winterstoppop los. Ook dit jaar is het de organisatie, onder een kersvers SMEW-bestuur, weer gelukt om een line-up neer te zetten met een hoge diversiteit.

Maar liefst 19 acts zullen de revue passeren, verdeeld over twee zalen. Met variërende muziekstijlen. Van rustig tot ruig. En zowel Engels- als Nederlandstalig. En dat maar voor € 7,- entree.

“Wij treden dit jaar voor de vierde keer op tijdens Winterstoppop. Het is een mooi platform voor bands om zich te presenteren. Het festival bevalt ons erg goed. Wij zijn er altijd al een paar uur van tevoren en blijven na ons optreden ook tot het einde hangen. Het is altijd gezellig druk en bijna iedereen komt uit de buurt.” Aan het woord is Bram Blom, gitarist én zanger van The Fruitmachine, een band, dat goede snoeiharde muziek maakt. De band heeft al een aardige livereputatie opgebouwd met nummers van hun eigen albums. Bram: “Wij spelen altijd eigen nummers. In december brachten wij een EP uit met drie nieuwe nummers, die tijdens de Winterstoppop voor het eerst op de bühne worden gespeeld. Een primeur dus.” Mooie én lovende woorden van een deelnemer.

Winterstoppop is onderhand een begrip in onze regio. Aanstaande zondag begint het festival om 14.30 uur in hun vertrouwde onderdak van café ’t Fortuin. De organisatie is deze keer voor het eerst écht in handen van het nieuwe bestuur van SMEW. Voor de 14e editie hebben de jongelingen een uitstekend programma rond weten te krijgen. Veel jonge nieuwe bands, maar ook enkele vertrouwde gezichten uit de roemrijke geschiedenis van Winterstoppop.

Line up
De line up is als volgt: 2nd Door Left, 7 Dead Poets, Alice, Blue Flame, Brotherson, Bullshit Rhythm, Daan en Laura, Dou Grend Ünd Von Velsen en de Nozem, Filthy McNasty, The Fruitmachine, Joe’s Massa, Kratje Bier, Maple Leaf, Mister Jeff, Moers, The Petoempers, Sugar Rays, The Titanium White, Wishful Drinking. Dit jaar is er extra aandacht voor het volume en weergave van het geluid, verzorgd door PM Electric. Het kan niet anders dan opnieuw een topsucces worden.

Seatlle
Dit jaar is het thema Seattle. Dat betekent dat elk optreden moet zijn voorzien van een nummer van muzikanten uit deze Amerikaanse stad. Het zal u nog verbazen hoeveel bekende bands en goede muziek uit die omgeving afkomstig is. Bijzonder dit jaar is akoestische muziek in de voorzaal van onder andere Blue Flame en Sugar Rays. The Titanium White brengt binnenkort hun eerste album uit en speelt hier nummers van. SMEW probeert in te zetten op gezelligheid en muziek voor jong en oud. Zo op het oog zal zij daarin goed slagen.

Joe’s Massa
Mariska de Lange treedt tijdens het festival op met The Sugar Rays én de gelegenheidsband Joe’s Massa. Mariska: “Ik deed een keer auditie voor een grote bluesband, waarvan Sugar Raysleden deel uitmaakten. Zij waren zo onder de indruk van mij, dat ik bij hun band werd gevraagd. Wij bestaan nu drie jaar en hebben al vaker op Winterstoppop gespeeld. Een paar muzikale vrienden van mij en ik zijn fan van Joe Bonamassa. Onze passie voor hem bracht ons tot Joe’s Massa. Blues en Joe spelen wij dus. En voor het thema Seattle zal de keus vallen op nummers van Jimi Hendrix.”