Eind juni zijn we met een kleine groep, genaamd de centrumgroep, bij elkaar gekomen. Hierin hebben plaats genomen, Hendrik Buwalda (gemeente Medemblik), Gertruud Vonk (ondernemer/winkel) Peter Koopman (ondernemer) Monique Sijmons (ondernemer/winkel) Daphne Franquinet (Dorpsraad Wervershoof)

We kijken kort terug op het voortraject met de Plekkenmakers wat door iedereen als positief is ervaren. Doel van deze ontmoeting is om te komen tot een ‘uitvoeringsagenda’ van ongeveer 10 acties waarmee concrete zaken kunnen gaan oppakken.

We gaan op zoek naar een centrummanager/kwartiermaker die meedenkt, actief is en zoekt naar de mogelijkheden in ons winkelcentrum mede naar aanleiding van de aanbevelingen/inventarisatie van de Plekkenmakers.

Daarnaast is het van groot belang dat het imago van de hoge huurprijzen gaat veranderen, daar het juist al heel lang kan om voor 1 jaar te huren en voor een aantrekkelijke LAGE prijs.
We willen ook partijen actief gaan benaderen, samen met de kwartiermaker/centrummanager. En ook dit wordt besproken met de verhuurder Dalpha Invest.
Wat zijn mogelijkheden om de verkeerssituatie te verbeteren (bijvoorbeeld gedeeltelijke afsluiting) een zebrapad naar de Hoek/Dorpsstraat, parkeren vindt overal plaats (ook waar het niet mag) en er wordt ook (te) hard gereden.

We hebben een prachtig plein in het dorpscentrum, maar daar mag absoluut meer reuring komen. Er wordt nu onderzocht of je bijvoorbeeld een maand standplaats of een dag bijv. een marktkraam neer kan zetten. En nog andere leuke activiteiten. Oftewel wat is het marktbeleid in onze gemeente.

Daarnaast willen we het winkelcentrum “opleuken” denk hierbij aan meer groen, bankjes, maar ook het schilderwerk in een moderner jasje.

Ook zijn er veel ‘thuiswinkels’ (verkoop vanuit huis) en die willen wij graag richting ons centrum hebben, wellicht in een shop-in-shop concept. Hierbij dus een oproep aan deze ondernemers laat van je horen via
bestuur@winkelendwervershoof.nl
en wij helpen je heel graag verder
uiteraard. Daarnaast een oproep aan startende ondernemers om ons te benaderen. Samen met de gemeente kom je een heel eind verder.

Verder hebben inmiddels al twee ondernemers zich aangemeld voor een “part-time” winkel (dus bijv. do-vrij-zaterdag open) en ook deze mogelijkheden nemen we gelijk mee. En er staat ook een pop-up winkel op de drempel van ons winkelcentrum.
Daarnaast zijn wij op zoek naar vrijwilligers die mee willen helpen om een speel-o-theek (lenen van speelgoed) op te zetten. Hierin zijn al kleine stapjes gemaakt.

Maandag 20 september a.s. zitten we weer bij elkaar

Heb je naar aanleiding van dit bericht nog vragen en/of opmerkingen, ideeën, laat het ons weten via bestuur@winkelendwervershoof.nl   We houden jullie uiteraard via De Binding op de hoogte.

Groeten van de centrumgroep

Vorig artikelWoningbouw op Zeehoekterrein
Volgend artikelBriljant verrast Molen de Hoop