Nadat VVW 2 de zuiderburen uit Hoogkarspel met 2-1 had verslagen kreeg het eerste de lastige uitwedstrijd tegen Hauwert voor de kiezen. Op een lastig bespeelbaar veld blies leidsman Lampers op de fluit om de partij in gang te zetten.

In de eerste paar minuten moest er duidelijk aan het veld gewend worden en was het spel dan ook erg rommelig. Na een weggegeven vrije trap op 20 meter van het Wervershoofse doel werd een corner genomen door Hauwert. De kopsterke verdediger van de blauwhemden torende boven de VVW verdediging uit en kopte hem in de verre hoek. Dit was een tegenslag voor VVW en het duurde dan ook even voor er weer écht gevoetbald werd. Het spel was in deze tijd dan ook rommelig en Hauwert loerde op de uitbraak daarbij wisten ze enkele keren gevaar te stichten. Naarmate de eerste helft vorderde kwam VVW beter in de wedstrijd, tot echte kansen wist dit echter niet te leiden. Thijs Nugter werd gevaarlijk via meerdere afstandsschoten en Rens Grooteman kopte de bal naast, maar dit resulteerde niet in de gelijkmaker. Het werd ook van verder geprobeerd door Joris Schouten en Koen Bakker maar deze pogingen misten het doel volledig. Helaas moest Rob Neuvel rond de 30e minuut het veld geblesseerd verlaten en voor hem kwam Raymon Koning erin. Hauwert trok zich ondertussen meer terug en VVW drukte aan, toch konden de geelzwarten niet een goede uitgespeelde kans creëren. Dit spelbeeld zette zich voort tot de rust en dus konden de mannen met een 1-0 achterstand aan de thee. In de rust werd erop gehamerd dat de kansen vanzelf zouden komen en dat er gevochten moest worden voor iedere meter.

De tweede helft begon met een ander VVW maar ook met een ander Hauwert, beide ploegen leverden veel strijd en daarbij zette Hauwert ook meer druk naar voren. Dit zorgde ervoor dat opbouwen vanuit achteruit minder aanwezig was en werd het spel opportunistischer doormiddel van de lange bal. Hierdoor ontstond er een duel dat op en neer ging waarbij Hauwert twee levensgrote kansen kreeg maar de spits wist ze beide keren niet tot doelpunt te promoveren. Toch wist VVW de gelijkmaker binnen te prikken. Na balverlies van een middenvelder van Hauwert braken Thijs, Jorren, Joris en Joost uit. Via deze vier schijven kwam de bal uiteindelijk bij Joris terecht die bekeken de bal naar de verre hoek stuurde en zo de stand op 1-1 bracht. Gesterkt door deze treffer ging VVW dan ook op zoek naar de voorsprong. Waar gedurende de wedstrijd de laatste pass niet altijd even scherp was lag er een goede pass aan de basis van de 1-2. Raymon Koning kon een-op-een richting het doel had het niet aan de verdediger van Hauwert gelegen. Deze verdediger tikte de bal weg met zijn arm en gaf zo een vrije trap weg op randje zestien. Thijs Nugter ging achter de bal staan en schoot hard en laag richting de rechterhoek. Na de kluts die ontstond kwam de bal terecht bij Tim Neuvel en hij punterde binnen om zo op voorsprong te komen. Hauwert ging nu nadrukkelijk op zoek om gelijk te maken, zij kwamen een aantal keer dichtbij vanuit standaardsituaties. Met hangen en wurgen werd echter het doel schoongehouden door keeper Luuk Weel en de verdedigende inspanningen van het hele team. Na 5 minuten blessuretijd vond de scheidsrechter tijd om af te fluiten en ging VVW dus terug naar Wervershoof met 3 punten op zak.

Aankomend weekend staat de kraker tegen FC Medemblik op het programma, dit keer wordt er niet zondag gespeeld maar zaterdag. Kom allen dus kijken om 19 00 uur naar “de Westrand” om de jongens naar de overwinning te helpen! Foto’s van de wedstrijd gemaakt door Johnny Mol zijn terug te vinden op de website van V.V.W. in het menu Fotogalerij.