Diana de Lange en Gertie Kersten hebben beide een onderwijsachtergrond. Ze vinden het belangrijk om naast hun eigen praktijk, waar volwassenen en kinderen worden begeleid met diverse hulpvragen, zich ook in te zetten voor groepen.

Samen verzorgen Diana en Gertie de groepstraining ‘Ik en jij?! DOEN!’ voor kinderen in de leeftijd van 7 t/m 11 jaar. Tijdens de training leren de kinderen om op een krachtige én positieve manier voor zichzelf op te komen. “Kinderen leren om te gaan met én het verschil te zien tussen wat is plagen en wat is pesten. Hoe kom ik over op een ander. Wat kan ik zelf doen om er nóg meer bij te horen”. Tijdens deze training wordt er door middel van veel bewegen, samen oefenen, gesprekken, tekenen en situaties uitspelen gewerkt aan weerbaarheid en sociaal omgaan met anderen om je heen. Deze training is een ouder en kind training. 8 Lessen van 1,5 uur voor de kinderen en 2 ouderavonden voor de ouders. We krijgen veel reacties terug van ouders die juist die koppeling als positief ervaren. Ouders geven aan veel baat te hebben bij de tips en het delen van ervaringen met andere ouders tijdens de ouderavonden. We horen vaak dat kinderen na de training beter met hun gevoelens om kunnen gaan en veel minder conflicten hebben op school en thuis. Wanneer er conflicten zijn, kunnen kinderen die beter oplossen. En dat het gemakkelijker voor de kinderen is geworden om met hun emoties om te gaan. Hierdoor kunnen kinderen beter bij zichzelf blijven en hun grenzen aan geven naar anderen.

Voor vrouwen start bij voldoende deelnemers de training: ‘Vrouwen Power’. Een Rots en water training voor meiden vanaf 18 jaar en vrouwen. De training is een combinatie van je eigen kracht ervaren, dicht bij jezelf komen en stevig in je schoenen staan. Zowel in je relatie, school, werk of bij het opvoeden. Veel Ziektekostenverzekeraars vergoeden (een deel) van genoemde trainingen.

Gertie Kersten geeft individuele begeleiding en coaching aan volwassenen, tieners en kinderen. Haar praktijk, Helenderwijs, is gevestigd op de Hoek 13, in Wervershoof. Met allerlei hulpvragen kunt u bij haar terecht. Haar aanpak is oplossings gericht, de cliënt volgend in het proces. Allerlei therapieën worden ingezet, passend bij de hulpvraag. Helenderwijs ook voor: opvoedgesprekken, groepstrainingen: Weerbaarheidtrainingen voor kinderen in de basisschoolleeftijd (Ik en jij?!DOEN!) en vrouwen (Vrouwenpower), groep 8 en Voortgezet onderwijs (Ik leer leren). Kijk voor meer informatie op de site: www.helenderwijs.nu, stuur een mail naar gertie@helenderwijs.nu of bel: 0644526521