WAAR EEN KLEIN DORP GROOT KAN ZIJN

Welnu de eerste editie achter de rug is en de kruitdampen van de oud en nieuw viering ook zijn verdwenen, zijn de organisatoren bijeen geweest om alles nog een keer op een rijtje te zetten met ook het oog op volgend jaar.

We kunnen in ieder geval constateren dat Wervershoof een dorp is met zowel mannen als vrouwen die de handen uit de mouwen willen steken. Alle vrijwilligers die dit mede met het comité mogelijk hebben gemaakt willen wij op deze plaats van harte bedanken.

Drie weken lang hebben zij de schaatsen aangereikt, schoongemaakt en weer aangereikt aan onze kinderen die hier volop van hebben genoten. Dit terwijl zij zelf van de vreugde van de kinderen hebben genoten mede door de dankbaarheid van alle ouders aan de vrijwilligers. Ook dank aan degenen die hebben meegewerkt aan het aanleggen van de ijsbaan op het Raadhuisplein, en ook weer hebben geholpen om deze op pallets te zetten zodat ze vervoerd konden worden naar hun bestemming.

Sluitingsavond
Als dank aan alle vrijwilligers en sponsoren werd donderdag 29 december een sluitingsavond georganiseerd. Terwijl de jongeren hun laatste rondjes reden kwamen de vrijwilligers en sponsoren bijeen voor een gezellig samenzijn. Onder het genot van de live muziek van Richard de Beer en Jeffrey Oud. Ook alle raadsleden uit ons dorp gaven acte de présence wat door ons allen gewaardeerd zal worden door op hen te stemmen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018.

Om 21:00 uur nam raadslid Ed Meester, onder toezicht van Dirk Steltenpool (Anneke van der Geest moest wegens ziekte verstek laten gaan) het woord.

Ed ging 30 jaar terug in de tijd naar 26 februari 1986. Toen reden circa 10 mensen uit Wervershoof in het stikkoude Friesland, – 10C in de morgen en een gevoelstemperatuur van – 18C, de Friese Elfstedentocht. Allen hebben uiteindelijk de tocht uitgereden en sommigen meer dood dan levend; de laatsten meldden zich om 22.30 uur op de Bonke Vaart. In vele andere gemeenten werden de Elfstedentocht rijders door de gemeente uitgenodigd op het gemeentehuis, echter niet in Wervershoof. Ed heeft dit rechtgezet op 29 december 2016 bij het eerste kunstijsbaantje in ons dorp. Een ieder werd alsnog gefeliciteerd en kreeg een symbolische herinnering. Ook door Ed werden alle vrijwilligers en sponsoren in het zonnetje gezet en hij hoopt dat dit in de toekomst een vervolg mag krijgen.

Nog eenmaal alle sponsoren:
Boos Bestratingen/Autobedrijf Kragting/Dirk Koper/Groot&Nieuweboer Makelaardij/Bouwbedrijf D. Vertelman/Oranje comité Maxima’al/Bakkerij Swart/Steltenpool Sport/Slagerij Ruiter/ Boos Rijwielhandel/ A&P Flowers/Café ‘t Fortuin/Snackbar ‘t Zonnetje/Hubo Wervershoof/ The Light Store Verlichting/Donny Mol evenementen verhuur / Peter Immen kerstbomen/Marga Sijm Know How/ IJsclub De Noord/ Gemeente Medemblik / Dorpsraad Wervershoof.