Op 2 februari 1992 is op initiatief van Piet Koomen de ‘Werkgroep Oud Wervershoof’ opgericht. Op zijn oproep in Binding reageerden Dora Mol, Nel Rustenburg, Jan Haakman, Dora Spruit en Jos Neefjes. Met Piet vormden zij de eerste Werkgroep.

Dit initiatief heeft er toe geleid dat ‘Oud Wervershoof’ (in 2001 omgezet in ‘Stichting Oud Wervershoof’), 25 jaar later beschikt over o.a. een fotoarchief van ruim 10.000 foto,’s, veel filmmateriaal en een uitgebreid archief met historisch materiaal. Sinds twee jaar wordt er gewerkt aan een fotobeeldbank, waar inmiddels ruim 5000 foto’s en 800 bidprentjes op staan. Verder zijn er 20 edities van ‘ De Skriemer’ en 6 dvd’s ‘Van Ouds Her’ uitgebracht, waren er vele cultureel/historische lezingen, elf succesvolle Skriemer-presentatieavonden, en heel veel foto-exposities. De eerste fototentoonstelling was in 1995 met ‘Vijftig jaar Bevrijding’, waarna er nog vele volgden, zoals ‘Het Sociaal-Culturele leven in samenhang met de kerk 1900-1950’,  ‘175 jaar Brandweer’, de Wervershoofse Middenstand, ‘125 jaar Katholiek Onderwijs’, Boeren en tuinders, de trouw- en gezinsfoto’s van de glasnegatievencollectie van Foto Bot, Vervoer, 75 jaar Bevrijding, de schilderwerken van Gerrit Grooteman en Cornelis van Rootselaar en de huidige expositie ‘Wervershoofse Kermis in de vorig eeuw’.

Van een plekje op de zolder van De Schoof verhuisde de Stichting in 2012 naar het oude Raadhuis. Daar beschikken zij, naast het gebruik van de trouwzaal, over archiefruimte, de zolder, een vergaderkamer en expositieruimte. Hierdoor is het mogelijk geworden om een maandelijkse openstelling te houden, waarbij belangstellenden de trouwzaal, de foto-exposities en het archief kunnen bezoeken.

Het oude Raadhuis is nog steeds een geliefde trouwlocatie, waarvoor vrijwilligers van ‘Oud Wervershoof’ de bodewerkzaamheden verrichten. De koffieconcerten, die inmiddels voor het derde jaar in de trouwzaal worden georganiseerd, trekken steeds weer volle zalen.
Stichting ‘Oud Wervershoof’ wil het 25-jarig jubileum graag met u vieren en we nodigen u dan ook van harte uit voor de feestelijke openstelling van deze maand bij de expositie ‘Wervershoofse kermis in de vorige eeuw’. Bij deze openstelling op zaterdag 28 januari en deze keer ook op zondag 29 januari is ook nu weer de miniatuurkermis van Marcel Deen te bewonderen. Voor de kinderen zijn er tevens kleine attracties en een suikerspin en de volwassenen willen we graag uitnodigen voor een kermisborrel met een stukje ‘halve Abraham’.

Fotoquiz
Voor het 25-jarig jubileum hebben we een fotoquiz met 25 fotovragen samengesteld, waarmee u uw kennis over Wervershoof door de jaren heen kunt testen en waarmee € 25,- te verdienen is. De quiz kunt u ophalen tijdens de openstellingen op 28 en 29 januari, of downloaden via onze website www.oudwervershoof.nl op de pagina Activiteiten/25 jarig jubileum.

De openingstijd is beide dagen van 12.00 uur tot 16.00 uur.

Vorig artikelOpbrengst Actie Kerkbalans
Volgend artikelOVW Café 19 januari: Over bedrijfswaardering, (ver)koop en financiering