Kermis Keut staat voor de deur. Niet letterlijk dit jaar. Want de attracties zijn voor de veiligheid verplaatst naar de parkeerplaatsen bij het Dorpshuis. Ook geen feesttent en muzikale optredens bij De Welkomst. De weg blijft open voor het verkeer en het terras blijft zoals het altijd is. We spreken Wilma over de do’s en don’ts die deze Keuter kermis bepalen.

Geen kermis voor kroegtijgers?
Dat hangt er vanaf. Doordat er geen feesttent komt en iedereen binnen moet zitten, zijn er beperkte plaatsen beschikbaar. Maar als je kermis wilt vieren, dan kun je het beter hier doen dan thuis.
Als je met je vrienden tijdig een tafel reserveert ben je van harte welkom voor een kermisborrel. Natuurlijk wordt het allemaal een stuk minder uitbundig, maar samen proosten en een happie eten mag altijd. En dat doen we dan ook.

Wat zijn de regels?
Je moet vooraf een tafel reserveren via 0228-581 298. Als je niet uit één huishouden komt, dan zit je op 1,5 meter van elkaar af. We werken niet met shifts, als je mooi zit, dan kun je ook mooi blijven zitten. Er wordt niet tussen tafels heen en weer gelopen en ook niet gedanst. Uiteraard kun je wel naar het toilet. We registreren de namen en telefoonnummers van iedereen. En als je niet lekker bent, blijf dan thuis.

Café en terras?
Ja, bij goed weer is ook het terras open. Binnen is er plek voor zo’n 40 tot 50 personen. Op het terras kunnen er nog zo’n 30 mensen bij. We serveren een lekker drankje en een hamburger, sateetje of lekker stukkie biefstuk. Er is geen live muziek, maar natuurlijk hebben we de playlist.

Zin an?
Tja, het is anders dan anders, maar als iedereen zich aan de regels houdt maken we het samen gezellig. Een borrel, een happie en een goed gesprek. Daar moeten we het mee doen dit jaar. Maar ook dat kan erg leuk zijn. Keuters onder mekaar. We zullen er in elk geval nog lang over napraten.

Openingstijden kermis
vrij t/m di: 12.00 – 23.00 uur
Tafel reserveren? 0228-581 298