Allereerst wensen we u voor dit nieuwe jaar: een goede gezondheid, geluk en de hoop dat in dit nieuwe jaar alles ten goede zal komen.

U zult zich misschien afvragen waarom dit kopje “ een stapje terug” ?
Hierover wil ik u graag persoonlijk informeren.
Sinds de eerste week van november speel ik met de gedachte om mijn werkzaamheden als raadslid/ fractievoorzitter neer te gaan leggen.
Het raadswerk heb ik altijd met hart en ziel gedaan, maar door twee korte, maar snel opeenvolgende ziekenhuisopnames, is er iets veranderd.

Ik ben nu bijna 19 jaar raadslid/ fractievoorzitter, waarvan 10 jaar van de gemeente Medemblik en heb nooit mijn eigen belang of dat van mijn partij voorop gesteld bij de beslissingen, die ik heb genomen. Ik ben en was mij altijd diep bewust, dat ik in de eerste plaats volksvertegenwoordiger was en moest opkomen voor de belangen van de inwoners ( en zeker van diegenen, die niet zo goed ‘gebekt’ zijn en /of niet gemakkelijk voor hun eigen rechten op kunnen komen )
Het is een positie, die bepaalde verantwoordelijkheden en verplichtingen met zich meebrengt; althans dat is mijn mening en zo voel ik het ook.
Nu is de tijd gekomen dat ik, in mijn eigen belang, mijn gezondheid, na veel wikken en wegen de knoop heb moeten doorhakken. Mede door mijn ervaringen van de laatste twee maanden ( met 3 digitale raadsvergaderingen en 1 commissievergadering) heb ik het niet gemakkelijke besluit moeten nemen om mijn ontslag als raadslid van de gemeente Medemblik aan te bieden. Ik kan en mag de raad en de doktersadviezen, die ik gekregen heb niet langer naast mij neerleggen. Ik zal met pijn in mijn hart moeten stoppen met het raadswerk.
Ik kan terugkijken op een mooie tijd, waarin ik altijd ging voor een open en eerlijke politiek, wars was van vriendjespolitiek, aandrong op burgerparticipatie, maar ook welbewust de samenwerking zocht met collega raadsleden om doelen te bereiken.

Tenslotte wil ik een woord van dank richten aan alle PW ( 2010) mensen, die mij gesteund hebben, tijdens een bijna 19 jaar durende periode in mijn leven, die ik voor geen goud had willen missen. Zonder hen had ik dit niet kunnen doen.
Last but not least wil ik iedereen bedanken, die door het uitbrengen van zijn of haar stem op mijn partij of op mij, het vertrouwen gaven om hen te mogen vertegenwoordigen in de gemeenteraad; hoewel ik altijd raadslid ben geweest voor alle inwoners van de hele gemeente Wervershoof en later voor die van Medemblik, zijn het deze kiezers geweest, die mij tot raadslid kozen. Juist door het gegeven vertrouwen van deze inwoners was het voor mij zo moeilijk om het besluit te nemen tussentijds op te stappen.
In de raadsvergadering van 21 januari aanstaande, zal mijn opvolger, Cees Neefjes, mijn jarenlange rechterhand, worden beëdigd als raadslid van de gemeente Medemblik.
Anneke van der Geest, fractievoorzitter PW 2010

Vorig artikelOmwonenden Kagerbos Wervershoof tegen aanleg sportparkje, Dorpsraad onder vuur
Volgend artikelVuurwerk