Elke maand vragen we een regiogenoot het hemd van het lijf. Deze eerste editie is het podium voor Niels Deen (1976). Hij geeft de beurt door aan Richard Munter.

Niels is geboren en getogen in Wervershoof. Hij is getrouwd met Daniëlle en samen hebben zij twee dochters van 10 en 8. Binnenkort verhuizen het gezin binnen het dorp naar de Dorpsstraat waar hun droomhuis én praktijkruimte op hen wacht. Niels is één van de drie mede-eigenaren bij Soci-Com, eigenaar van Kern van de Zaak, trainingsbureau voor zelfmanagement en leiderschapsontwikkeling, en hij heeft een inkoopadviesbureau: 1976.nu. Daar is hij inkoopspecialist voor woningcorporaties.

Wat betekent Wervershoof voor jou?

Wervershoof betekent voor mij, mijn thuis. Ben veel van huis voor mijn werk, maar Wervershoof is echt mijn thuis.

Mooiste plekje in de omgeving?

De zwemkom achter bij de Vooroever, met name in de zomer.

Wat zou je nooit willen missen?

Muziek luisteren en yoga 1 á 2 keer per week.

Waar zou je beter in willen zijn?

In muziek maken, daar heb ik nu te weinig tijd voor.

Waar stoor jij je aan?

Hoe de Nederlandse overheid in zijn algemeenheid omgaat met de Participatiewetgeving. In Denemarken is een uitstekend voorbeeld gaande hoe iedereen snel weer mee kan doen in de maatschappij, ook mensen met veel afstand tot de arbeidsmarkt. Belangrijk uitgangspunt is dat dit ook een goed werkend systeem is in met name een economische laagconjunctuur.

Wat zou je doen als je een dag burgemeester was van Wervershoof?

Op bezoek komen bij Soci-Com in Enkhuizen en de inwoners uit de regio Wervershoof en wijde omgeving in een uitkeringssituatie vrijblijvend aanmoedigen om met Soci-Com in gesprek te gaan. Dit gebeurt nu veel te weinig waardoor we onze impact in de maatschappij nog onvoldoende realiseren.

Je bent een veelzijdig ondernemer wat het voor sommige mensen onduidelijk maakt wat je doet. Wat drijft jou in de keuzes die je maakt?

Puurheid en echt authentiek zijn. Uit de 1e zin van de vraag blijkt de paradox die voor mij opgaat; what you see is not what you get. Anders gezegd, als je me nooit gesproken hebt, ben ik lastig te peilen, er is voor mij geen hokje.

Op 16 februari organiseer jij het eerste Spiritueel Ondernemers Café. Wat houdt dat precies in?

Authentiek verbinden met gelijkgestemde ondernemers vanuit de puurheid van zijn. Bij reguliere ondernemersverenigingen heerst vaak veel angst, en is er veel ego aanwezig bij bezoekers. Niets mis mee. Ik vind wel dat dit anders kan, vandaar het Spiritueel Ondernemers Café. Hierin twee ingrediënten: een authentiek levensverhaal van oud Wervershover Joost Botman, en de mogelijk tot verbinden na het levensverhaal. Aanmelden kan nog via http://bit.ly/WOGNUM1

Wat is er mooi aan het ondernemerschap?

Het toelaten van onzekerheid in mijn leven geeft spanning en dynamiek, waarbij ik mezelf steeds verder persoonlijk ontwikkel. Dit houdt verandering in van mezelf. Ik ben niet meer wie ik 20 jaar geleden was. Dat vind ik geweldig.

Wat is de grootste gok die je ooit nam?

Mij overgeven aan het leven, in het momentum van mijn burn-out in maart 2007. Dit is nu 11 jaar geleden. Ik heb 1 ding afgesproken met mezelf; ik ben altijd mezelf. Dat was wel een gok, omdat ik daarvoor het leven leefde van de vele anderen om mij heen. Ik werd er doodongelukkig van.

Wat is het beste advies dat je ooit kreeg?

Kies voor jezelf, er zijn al genoeg anderen.

 Waar zie jij jezelf over 5 jaar?

Genietend van mijn gezin, en van het ondernemerschap, dat mij dan hopelijk nog veel uitdaging biedt.

Wie uit het dorp geef jij een compliment?

De vele vrijwilligers die ons dorp levendig houden.

Wat is jouw levensmotto?

Daag jezelf uit dan kom je verder.

Aan wie geef jij de pen door?

Richard Munter van de Miegroup.

Welke vraag stel jij hem/haar?

Wie ben jij zonder je bedrijf?

 

 

 

Vorig artikelPromo 2018: Kuin makelaardij
Volgend artikelOVW Café 22 februari: Presentatie Danny en Maurice Louter, DML Sound