Op 8 en 15 maart mocht de JeePee-groep, die gestart is in 2023, een kijkje nemen achter de schermen bij brandweerkorps Wervershoof. De jongeren werden enthousiast ontvangen door de mannen van de brandweer.

We begonnen de avond met een korte introductie die gegeven werd door commandant Patrick. De groep werd in drieën gesplitst en ieder groepje mocht zo kennis maken met bepaalde onderdelen binnen de brandweer.  De ene groep mocht bijvoorbeeld samen met Bart ervaren hoe het is om met een warmtecamera te zoeken in een rookcabine. Vooral het ervaren wat voor zicht je hebt bij een brand was zeer indrukwekkend.

Ook was het mogelijk om een brandweerpak te mogen dragen inclusief masker en cilinder met perslucht. Daarna leerden wij van Jan en Marijn om via de trap een ‘’brandende woning’’ binnen te gaan. Waar je op let en wat je benoemd wanneer een ruimte vol rook staat. We hebben geleerd dat het erg belangrijk is dat je kort, bondig en duidelijk bent in je communicatie naar elkaar.

Als afsluiter vertelde Ton, als ervaren brandweerchauffeur, alles over de brandweerwagen. Alles werd uitgelegd en mocht worden bekeken. Als klap op de vuurpijl mocht iedereen een rondje mee. De jongeren en wij als begeleiders hebben heel veel geleerd en onwijs genoten van die avonden.

Wij willen Patrick, Marijn, Jan, Ton en Bart bedanken voor hun inzet en de tijd die ze voor ons wilden vrijmaken. Super dat jullie je inzetten voor de vrijwillige brandweer van Wervershoof.

Lijkt het je leuk om je ook in te zetten voor de vrijwillige brandweer en ben je tussen de 12 en 17 jaar? Neem dan eens een kijkje bij de jeugdbrandweer. Deze vestigingen bevinden zich in Enkhuizen, Hoorn en Medemblik. 

Voor meer informatie en/of opgeven kun je mailen naar jeugdbrandweermedemblik@vrnhn.nl

Vorig artikelLions helpen Voedselbank West-Friesland aan 3956 pakken koffie
Volgend artikelStoommachinemuseum onder stoom tijdens Paasweekend