Allereerst willen wij iedereen een heel gezellig en gezond 2017 wensen. Wegens een schrijversblok een ietwat verlaat verslag van onze clubavond van 9 december jl. Op deze avond kwam Joop van Diepen bij ons vertellen over de Westfriese Stolpen en de Westfriese taal.

Nadat Joop verteld had wat hij zoal betakt had, begon hij met zijn verhaal. Omdat Joop geboren was op een boerderij ontstond al vroeg zijn fascinatie voor de verschillende typen boerderijen. En in het speciaal de Westfriese stolpen. Zo kregen we uitleg over het verschil tussen Westfriese en Noord-Hollandse stolpen, die eigenlijk gewoon boerderijen moeten heten, omdat stolpen een soort bijnaam is. Verder is het opvallend dat er alleen in Noord-Holland boerderijen voorkomen met piramidedaken. Na de pauze had Joop ons nog even laten verdiepen in de Westfriese taal. Zoals het weglaten van letters in woorden en natuurlijk de veranderlijke letterklanken. Om 22.30 uur

werd Joop bedankt voor de mooie lezing, en konden we de Westfriese taal nog even in de praktijk brengen. Aanstaande vrijdag gaan wij boekbiljarten. Bij de bookmakers staat Jan Smak met 1 tegen 1,25 wel zeer hoog genoteerd. Dit is natuurlijk niet zo vreemd als je van de laatste 7 jaar 6 maal de titel hebt gehaald. Wij hopen dat er veel leden zijn die op sportieve wijze de handschoen tegen Jan durven op te nemen.
Aanvang 20.30 uur bij De Welkomst.

Namens Mannenclub 2000, Sjaak Lakeman

Vorig artikelAnnette Spigt Schilderlessen
Volgend artikelNieuwjaarsconcert Egerländer Kapel 15 januari