Voor leerlingen van groep 8 van de basisschool breekt de komende weken een belangrijke periode aan: ze moeten kiezen naar welke school ze volgend jaar gaan. De open dagen zijn een mooie gelegenheid om kennis met de school te maken. Leerlingen van groep 8 en hun ouders kunnen zo een indruk krijgen van wat de school te bieden heeft en hoe de school bij de leerling past.

Scholengemeenschap De Dijk is een ondernemende school  met een breed en veelzijdig aanbod en kwalitatief goed onderwijs. Afgelopen schooljaar was het slagingspercentage van de school 97%. Daarnaast is de beoordeling door inspectie en de site www.scholenopdekaart.nl  prima.

Leerlingen met een advies vwo/havo/mavo of vmbo zijn welkom op De Dijk.  Talent en belangstelling van leerlingen lopen vaak sterk uiteen. Daarom biedt de school haar leerlingen een flink scala aan cultuur- en sportactiviteiten aan  in de zogenaamde Plus-activiteiten. Leerlingen kunnen, naast de lessen die zij hierin volgen, meedoen aan een talentenjacht of theatervoorstelling of deelnemen aan sportactiviteiten als golf, tennis, budo en skeeleren.

Daarnaast kunnen leerlingen met speciale talenten en interesses een keuze maken uit onze Plus-vakken: Bèta & Techniek,  Internationaal Plus, Fast Lane English of Technologie & Toepassing.

SG De Dijk maakt de laatste jaren een gestage groei door. Toch blijven kleinschaligheid en een persoonlijke benadering  belangrijke speerpunten van de school. SG De Dijk wil hiermee een veilige school creëren waar iedere leerling zich thuis voelt.

Leerlingen van de basisscholen rondom Medemblik kunnen de school ervaren tijdens de doe-middagen op dinsdag 17 en donderdag 19 januari. Deze worden in samenwerking met de basisscholen georganiseerd. Leerlingen van scholen buiten dit gebied zijn uiteraard ook welkom: maak hiervoor een telefonische afspraak met de school.

Open dagen voor leerlingen én ouders vinden plaats op donderdagavond 19 januari en zaterdag 11 februari. Zie hiervoor de aankondiging in dit blad.

Vorig artikelHauwert in concert
Volgend artikelDe Springbreak staat voor de deur!