Zondag 10 december 2023 is het Wereldlichtjesdag. We herdenken overleden kinderen van alle leeftijden; ongeboren, stil geboren of overleden tijdens het leven. De herdenking is in De Drom, Paktuinen 1 in Enkhuizen van 18:30 – 19:30 uur.

Kinderen worden bij naam genoemd en de familie steekt een kaars voor ze aan. Als alle kaarsen branden, luisteren we naar ‘Precious Child’; een lied dat precies de juiste snaar raakt.

Elk licht is een verhaal van leven. Zo heeft de één kort geleefd de ander langer en heeft de één recentelijk het leven gelaten en de ander langer terug in de tijd. Op deze avond maakt dat allemaal niet uit; we delen in het grote gemis.

Dat ene kaarslicht van leven, maakt deel uit van het grote licht van vele levens en daarin vinden we samen verbinding, troost en kracht om verder te kunnen gaan. Dit licht breidt zich verder uit over Nederland, andere landen en uiteindelijk over de hele wereld. Rond 19.00 uur branden de kaarsen. Door het tijdsverschil over de aarde ontstaat er een troostgevend gebaar; een golf van licht en warmte gaat over de wereld.

Daphne Scholtens, ceremonieelbegeleider, creëert met het thema ‘Kracht’ een betekenisvolle avond. Aline Uitvaartbegeleiding ondersteunt daarbij in de organisatie. EvaLena zingt voor ons de gekozen muziek. Met elkaar willen wij ter bemoediging de kracht van liefde en licht verspreiden tijdens donkere en moeilijke dagen.

Deelname aan deze herdenking is gratis.
Meld je aan via:
info@daphnescholtens.nl of
info@alineuitvaartbegeleiding.nl

Vorig artikelAlzheimer collecte
Volgend artikelGraventapijt Themadag en Lucetten in Kasteel Radboud