Na het toch wel teleurstellende gelijkspel in Zaanstad vorige week mocht Nieuweboer 1 nu aan de bak tegen het uit Alkmaar afkomstige AFC’34. Gelukkig keerden Job Reus, Mike van Ammers en Koen Bakker terug van hun blessure en vonden zij de weg naar Wervershoof.

De heren uit Alkmaar hadden daarentegen weinig meegekregen van het dorp Wervershoof want om 20.50 (de eigenlijke start van de wedstrijd) stond alleen Nieuweboer nog op het veld. De wedstrijd werd iets uitgesteld, 21.00 begon het, en was het verschil in voorbereiding gelijk te zien.
Een luttele twee minuten onderweg in de eerste helft en Nieuweboer kwam namelijk al op voorsprong. Thomas Smit snoepte de bal af van de laatste man van AFC’34, waagde zijn kansen en punterde ziedend binnen via de paal. Nieuweboer probeerde het via een ingestuurde intrap die mooi werd binnengetikt door Joost Kolenberg bij de tweede paal. Een paar minuten later kon de marge zelfs worden uitgebreid naar drie met de mooiste goal van de avond. Geduldig werd de bal rondgespeeld door Nieuweboer achterin tot de verdediging van AFC’34 wat meer druk ging zetten. Op de zijlijn speelde Raymon Koning de bal fraai achter zijn standbeen langs naar Thomas Smit. Die ging de één-twee aan met Job Reus en laatstgenoemde kon vrij voor de keeper scoren. Hierna begon AFC’34 beter te spelen waardoor Nieuweboer meer de verdediging in werd gedrukt. Dit deed de jonge ploeg erg goed, waarbij debutant Joost van der Geest positief opviel in de fysieke duels met de sterke tegenstanders. Nieuweboer werd dus teruggedrukt maar Stan Vertelman hield zijn doel schoon met hulp van de defensie. Waar de goal van AFC’34 in het verschiet lag viel hij echter aan de andere kant. Nogmaals kon een standaardsituatie verzilverd worden, de vrijstaande Raymon Koning werkte adequaat af en leek Nieuweboer een makkelijke avond te bezorgen. De 4-0 voorsprong was dan wel riant maar deed AFC’34 tekort, vlak voor rust schoten zij verdient binnen om wat terug te doen na balverlies voor Nieuweboer haar doel.

De wissel betekende dat AFC’34 het anders aan ging pakken door meer druk te zetten. Dit zorgde voor wat onrust bij Nieuweboer dat meer balverlies leed. Het nieuwe spelplan van AFC’34 had niet alleen negatieve gevolgen. Er ontstond meer ruimte voor de counter en Nieuweboer probeerde hiervan te profiteren. Enkele keren kwam Nieuweboer er gevaarlijk uit maar ontbrak het aan scherpte in de afronding én passing. Een zo’n moment zorgde voor de tweede treffer van AFC die hiermee het geloof weer begon te krijgen dat er een resultaat mogelijk was. Nieuweboer werkte hier echter niet aan mee en wist wederom een corner te benutten. Raymon stond vogelvrij op de zes meter cirkel en schoot uiterst precies binnen in de verre hoek. Nieuweboer kon helaas niet doordrukken en moest acht minuten na de vijfde goal haar derde tegentreffer incasseren. Een afstandsschot van AFC werd onfortuinlijk getoucheerd waardoor Stan geen redding kon brengen. AFC ging gesterkt door de goal met een meevoetballende keeper spelen wat ervoor zorgde dat Nieuweboer niet meer van de eigen helft afkwam. De Alkmaarders voerden dit echter niet al te best uit en een minuutje voor tijd scoorde Job fraai van eigen helft nadat een eerdere poging was mislukt. De scheidsrechter besloot na de aftrap van AFC een eind te maken aan de wedstrijd en kon Nieuweboer dus de verdiende drie punten bijschrijven.

Waar het in de eredivisie nog wel eens ontbreekt aan goede beelden wordt er zo nu en dan bij Nieuweboer gefilmd. Op het YouTube kanaal van Thierry Productions kunnen de doelpunten en tal van andere momenten teruggekeken worden!