Een nuttige oefen- en bekercampagne kwam voor Nieuweboer H1 tot een eind met de eerste competitiewedstrijd tegen promovendus FC Zaanstad.

De openingsfase was aftastend van beide kanten, Zaanstad had meer balbezit maar kon niet tot grote kansen komen. Nieuweboer kwam na een minuut of tien beter in de wedstrijd doordat Joost Kolenberg bij de tweede paal alert was. Zaanstad begon hierna meer aan te dringen en tikte de gelijkmaker binnen. Toch rechtte Nieuweboer de rug en kon weer op voorsprong komen, Thijs Nugter rondde gedecideerd af na zich goed te hebben vrijgespeeld. Wederom kon Zaanstad terugkomen in de wedstrijd, een slordigheid van Nieuweboer werd onverbiddelijk binnengeschoten en kwam de ruststand van 2-2 op het bord.
Na de rust wist Zaanstad kort achter elkaar twee keer te scoren door makkelijk verdedigen en bleef Nieuweboer de rest van de tweede helft achter de feiten aan lopen. Dit betekende echter niet dat het Wervershoofse vijftal slecht speelde, er werd tegen de goede tegenstander leuk gecombineerd en niet opgegeven. Tot twee keer toe bracht Nieuweboer de marge terug tot één goal via Thijs en Joost. Ook had Nieuweboer het geluk niet aan haar zijde zitten, de paal stond meerdere malen in de weg en de keeper frommelde er zo nu en dan ook nog een balletje uit. In de laatste minuten probeerde Nieuweboer met de meevoetballende keeper de punten uit het vuur te slepen. Job Reus kwam helaas net te kort, het lege doel was daarna een makkelijk doelwit voor Zaanstad en was de eindstand van 6-4 bereikt. Een jammerlijk resultaat maar het spel biedt hoop voor dit seizoen.