Aanstaande zondag is er een mooi evenement in ons dorp: Zomerfestijn. Een mooi initiatief van de ondernemers en de medewerkers van molen De Hoop. Gezamenlijk trokken zij op om van hun vorige marktdagen één zomerfestijn te maken. Antoinette Zwan en Ester de Jong zijn twee van de initiatiefneemsters en zijn zeer enthousiast over wat het festijn zal bieden.


De onderneemsters vertellen dat het veel meer is dan een markt. “Vanaf elf uur in de ochtend tot vijf uur in de middag wordt het een dag van en door Wervershovers. Wij willen er zijn voor het dorp. Het hoofddoel van het festijn is om de dorpsbewoners meer bij elkaar te brengen. Dat doen wij door een groot aanbod van marktkramen én tal van activiteiten, samen met de vrijwilligers van onze molen.”

Molen de Hoop
De markt begint bij de molen, waar weer de bekende kramen uit het verleden staan. Je vindt er van alles op het gebied van sieraden, bierbrouwen, betonnen tuinbeelden en bloemenkunst, slechts een greep uit het aanbod. Je kunt je vliegkunsten vertonen in een vliegsimulator. Voor de jongere dorpelingen is er bij de molen onder andere een springkussen en ringsteken met skelteren.

Viswedstrijd
Johan de Moel verzorgt een visbijeenkomst. Johan: “Wij willen het vissen weer onder de aandacht brengen. Dan doen wij door een soort viswedstrijd, die eigenlijk is bedoeld om het visgevoel te bevorderen. Het is aan de overkant van onze winkel. Iedereen kan deelnemen en wanneer je zelf nog geen hengel hebt, zorgen wij daar voor.”

Tot aan het Kerkelaantje
Na een kop koffie met taart of een drankje in De Vang en wellicht een rondleiding in onze molen is het weer gezellig doorlopen langs de markt tot aan het Kerkelaantje. Ook hier zullen weer diverse activiteiten zijn. Bij Jan Verlaat kunnen kinderen laten zien hoe creatief zij zijn. Jan: “Ik zorg voor een wand, waarop kinderen zich kunnen uitleven in het schilderen en behangen. Ze zullen er veel plezier aan beleven. En nu ik toch aan het woord ben. De brandweer zal een aantal oefeningen laten zien bij de boerderij van de Dekkers. Dat wordt een heus spektakel met rook en al.”

Activiteiten en livemuziek
Langs de Dorpsstraat is er onder andere spijkerbroekhangen, staan er stockcars en kan men met kleine kermisattracties alvast aan de derde zondag van augustus wennen. Er zal een mogelijkheid zijn om de Dorpsstraat vanaf een wat hoger punt te kunnen overzien. Denk daarbij ook nog aan livemuziek op straat en u zult zich al snel geroepen voelen om dit Zomerfestijn te bezoeken.

Zomerse sfeer
Antoinette en Ester hopen uiteraard op mooi weer: “Wij willen een zomerse sfeer met activiteiten. De mensen betrekken bij de activiteiten van de molen. Wij willen de ondernemers de kans geven om te laten zien waar zij voor staan. Dat doen wij voor iedereen, van jong tot oud. Dat laten wij zien door de diversiteit van het aanbod. Zo hopen wij de mensen van de bank te trekken. Het wordt echt heel mooi.”

Een mooi evenement is aanstaande. Reuring in het dorp! Dat willen we toch? Geniet van de molen, van de kramen en activiteiten. Ervaar dat het dorp veel te bieden heeft, zodat je het dorp niet uit hoeft om iets te zoeken. Gun het onze medebewoners en leer elkaar kennen.

O.a. deze ondernemers hebben hun deuren geopend deze zondag: Mooijers Mode, Knijn Inkt en Boeken, Hèt Café van Wervershoof, Scoobie Doo, Schouten Juwelier, Snackerie ’t Zonnetje, Rheino’s, Kleine Vonkjes en Dierenspeciaalzaak de Moel.

Gerard Bot.