Teun Meester (elf jaar) speelt aanstaande zaterdag de rol van Charlie in de musical Charlie en de chocoladefabriek. Na een aantal voorstellingen door het land is deze keer de Schouwburg Het Park in Hoorn de plaats van handeling. “Ik heb daar heel veel zin in.

Er komen veel mensen uit Wervershoof, familie, vrienden en mijn groep acht van de Werenfridusschool.” Als kleuter danste en zong Teun al. Op zevenjarige leeftijd ziet hij een reclame op TV van de Telekids Musicalschool en vraagt zijn ouders of hij daar ook naar toe mag. Het toeval wil, dat er in Hoorn ook een is. “Dat mocht en ik ging elke zondagochtend naar de musicalschool. Je mocht dan ook twee keer per jaar in een theater optreden, hartstikke mooi. Toen zeiden ze daar, dat ik auditie moest gaan doen voor de Telekids Talent Academy. Ik werd toegelaten en elke zaterdag ging ik daar heen, in Amsterdam. Mijn vader en moeder brengen me altijd, ook naar optredens.”

Teun zijn talent ging dus niet onopgemerkt voorbij. Via een auditieoproep kwam hij in aanmerking voor de musical Matilda. Na twee maanden oefenen bleek de kaartverkoop niet goed te lopen en werd de musical afgezegd. Nu is het zo, dat kinderen maar een beperkt aantal keren per jaar mogen optreden. Voor de musical Charlie en de Chocoladefabriek werden toen meerdere kinderen per rol gezocht, ook uit de kinderen die voor Matilda in aanmerking kwamen. Teun werd uitverkoren en kreeg de rol van Joris Teevee, een kleine rol. Maar het ging wel heel goed. Gelukkig voor hem werden later extra kinderen gezocht voor de hoofdrol van Charlie. Na een auditie kreeg hij die. Met de acteurs, waaronder ook bekende acteurs als Remco Vrijdag, Debbie Korper en Anne-Marie Jung, ging hij het hele land door en trad onder andere op in DeLaMar in Amsterdam, Luxor in Rotterdam en vier keer in het uitverkochte theater van Haarlem.

En zaterdag dus in Hoorn, de middagvoorstelling van 14.30 uur. Er zijn nog een aantal kaarten verkrijgbaar. Best leuk om een jonge dorpsgenoot succesvol te zien spelen in een landelijke musical.
Spannend? “Dat valt wel mee, ik heb het al een aantal keren gedaan. Het is leuk dat het nu in de buurt is. Ik speel dus de rol van Charlie. Charlie is een lieve jongen, alhoewel mijn zusje me niet altijd een lieve jongen vindt. Hij gaat met anderen op zoek naar gouden wikkels in een chocoladefabriek en daar gebeuren allemaal dingen. Ik ga de rol nog vaker spelen. Daarna ga ik weer elke zaterdag naar de academy. Ik weet nog niet wat ik later wil, maar ik blijf wel zingen”

Gerard Bot.

Vorig artikelSeniorennieuws
Volgend artikelDonkere dagen voor kerst? Niet bij De Schoof!