Ruud Bot en Tom Veerman vormen samen de directie van de Mastermate-vestigingen in Zwaagdijk, de Goorn en Volendam. Onlangs ging het tweetal een samenwerkingsverband aan met slotenspecialist Ruud van Vollevelde van RUVO Inbraakbeveiliging. “Dankzij onze hechte samenwerking kunnen wij nóg servicegerichter werken.”

Ruud Bot vertelt: “Ruud van Vollevelde is met RUVO al slotenspecialist sinds 1990. Het mooie is dat hij expert is in het uitdenken, leveren en aanbrengen van veiligheidssloten en beslag. Hij heeft alle merken en mogelijkheden in de afgelopen decennia al wel vervangen of geïnstalleerd.

“Tom, Ruud en ik kwamen elkaar een paar jaar geleden geregeld tegen vanwege projecten die wij samen deden,” aldus Ruud van Vollevelde. “Zo werd ik met RUVO klant bij Mastermate vanwege de goede service, het snel kunnen aanleveren en vanwege de grote, diverse voorraden. Na dit eerste project volgde er nog één en nog één. We waren alle drie erg te spreken over deze samenwerking en het smaakte naar meer. Toen hebben we het idee gekregen om de handen ineen te slaan en te gaan samenwerken. Vanaf het begin van dit jaar was het dan zo ver.”

Deuren kopen is een belevenis
Vanaf dag één wisten de drie professionals dat er een mooie, grote showroom moest komen met (binnen)deuren en hang- en sluitwerk. Inclusief een lijn van uiterst stabiele MDF-deuren die speciaal voor Mastermate wordt gemaakt. De showroom opent in mei van dit jaar in de Mastermate-vestiging in De Goorn. Ruud Bot: “Wij zeggen altijd, als je schoenen wilt verkopen, moet je ze laten passen. Dat is met deuren precies hetzelfde. Het gaat niet alleen om een stuk hout dat heen en weer gaat, het is een hele stijl die je erbij koopt. Een belevenis. In combinatie met een mooi beslag en dat maakt het echt wel af, hoor. Als mensen kiezen voor een bepaalde stijl, dan kunnen ze bij ons daar de juiste deur bij uitzoeken.”

Meerwaarde door grip op hang- en sluitwerk
Tom: “We verkochten als Mastermate natuurlijk al volop hang- en sluitwerk, maar nu kunnen we het complete plaatje aanbieden voor onze gezamenlijke klanten. Deze samenwerking biedt ons een enorme meerwaarde omdat we zo meer grip krijgen op het hang- en sluitwerkassortiment en niet alleen op de deurkruk en de cilinder die erin moet. Ook de elektronische toegangscontrole is vandaag de dag een hot item. Zo krijg je een mooie synergie. Je moet het zo zien: álles wat met een deur of kozijn te maken heeft, dat bieden wij hier nu onder één dak aan.”

Ruud Bot vervolgt: “De belangrijkste voordelen voor onze klanten? We kunnen vooral heel servicegericht werken. Feitelijk kunnen wij de complete toegangscontrole voor elkaar maken; van deur en scharnier tot aan dranger en elektronisch slot. Onze klanten hebben meestal minder kennis van elektronische deurdrangers en toegangscontrolesystemen, maar ze willen het wel kunnen oppakken en aanbieden. Nou, daar kunnen wij ze maar al te goed bij helpen. Je kunt op één en dezelfde plek voor meer kennis en knowhow terecht.” Ruud van Vollevelde: “Het grote voordeel van elektronische toegangssystemen is dat je bepaalde mensen, denk aan een schoonmaker, rechten geeft om bijvoorbeeld alleen tussen 8.00 en 9.00 uur in een bepaald deel van een gebouw binnen te gaan. Daarvoor en daarna is dan geen toestemming verleend. Je kunt je voorstellen dat dit ontzettend veel mogelijkheden biedt.”

Upgraden van de woning
“Zeker! Het werkt dan ook super efficiënt,” zo vult Ruud Bot aan. “Bij een agrarisch bedrijf waar Ruud alles heeft gemonteerd, kunnen ze een vrachtwagenchauffeur die ’s nachts bollen komt brengen, via sms een code doorgeven zodat hij een kwartier in het laadhok kan. Hij lost er zijn spullen, na een kwartier vervallen de toegangsrechten en is de deur weer op slot. Of je programmeert het vooraf al in, dat is ook een mogelijkheid. Deze techniek wordt alleen maar belangrijker. Je kunt straks niet meer zonder.”
Tom: “Wij richten ons met dit samenwerkingsverband vooral op West-Friesland en op een deel van Noord-Holland. Waar we ons ook op oriënteren is de aannemer die zijn klanten iets extra’s wil bieden. Voor hem kost het nu eenmaal veel tijd en moeite om die extra wensen voor zijn klant uit te zoeken, veel beter verwijst hij ze door naar ons. Wij kunnen de mensen hier ontvangen en begeleiden en voor het upgraden van hun woning is zo’n showroom echt belangrijk. Digitaal en op papier kun je best wat vertellen en laten zien, maar iets fysiek bekijken, voelen, dat is toch iets anders. Zo willen we een heel brede doelgroep bereiken. De eerste tekenen zijn erg hoopgevend, dus we verwachten er alle drie veel van voor de nabije toekomst.”

Vorig artikelDe 40MM, verandering door wandeling
Volgend artikelFlavium in Cultura