6 September was de openingsavond van het nieuwe seizoen.
De opkomst was zeer goed, we hadden er allemaal weer zin in.
Als spreker deze avond had het bestuur uitgenodigd, de heren Robert van Stralen en Jan de Vries.

Robert is 55 jaar en de algemeen directeur van het familie vrachtwagenbedrijf VSDV, hij gaf ons informatie over het reilen en zeilen van zo’n groot bedrijf.

Ze zijn gevestigd in vele plaatsen zoals, Zwaagdijk, Heerhugowaard, Obdam, Amsterdam maar ook in Friesland en Weert. Het bedrijf heeft op dit moment 1000 medewerkers en een omzet van 160 miljoen.

Het bedrijf is ontstaan in 1929. In 1989 kwam Robert in het bedrijf, in 1999 ging het bedrijf naar Zwaagdijk en helaas maar waar, ging het in 2004 failliet. Dat was een zware tijd voor Robert maar hij wist het toch voor elkaar te krijgen om met de Vries samen te gaan.
Inmiddels hebben ze al meer dan 20 vrachtwagenbedrijven overgenomen en zijn er 650 bakwagens maar ook worden er zo’n 250 wagens ingehuurd. Een vrachtwagen rijdt ongeveer 1 liter diesel op 2 km. Ook hebben ze al vijftig 100% elektrische vrachtwagens, die kunnen ongeveer 300 km rijden. Een oplegger gaat ongeveer 13 jaar mee, ze zijn er zeer tevreden over en gaan er zeker meer aanschaffen, maar ze zijn zeer kostbaar; zonder subsidie kosten ze wel 550.000 euro.

Er zijn ook regels over het gewicht wat een vrachtwagen mee mag nemen en dat is 50 ton. Hier wordt absoluut niet mee gesjoemeld door VSDV.
In Zwaag is het distributiecentrum van de Lidl gekocht, ze hebben deze week de sleutel ontvangen en hopen 1 januari volledig in bedrijf te zijn.

Het bedrijf VSDV heeft ook een eigen sleepwagen en een eigen strooiauto. Het is op dit moment een gezond bedrijf en ook is er opvolging in aantocht.

Het was een zeer interessante avond. Beide heren werden bedankt door de voorzitter en er werd nog even gezellig gebabbeld en geborreld.

Vorig artikelAlternatieve beurs
Volgend artikelZaterdag opruimdag