Spreker deze avond Ko Boos. De opkomst was heel groot, zogezegd een volle bak. Dan blijkt toch weer dat stratemaker Ko Boos een begrip is op dit gebied en dat er veel interesse was van de leden en zelfs een paar, misschien toekomstige leden die ook graag het verhaal van Ko wilden horen en dat werd een zeer interessant verhaal van een gewone Wervershoofse jongen.

Ko woont met zijn vrouw Roos en twee kinderen in de oude snoepwinkel van Ghandy. In zijn bedrijf werken nu 80 a 90 mensen die bezig zijn met bestratingen  en grondwerk maar ook in dakbestratingen zijn ze gespecialiseerd.

Ko heeft van 2014 tot 2017 samen gewerkt met Lennard Aker, maar inmiddels is Ko algemeen directeur en Lennard is wel nog steeds werkzaam bij het bedrijf.

Samen met Ooms heeft Ko een palleteer machine ontwikkeld,  de stenen worden uit de straat geschept en in de machine gegooid, schoongemaakt, getrommeld en de kapotte stenen worden eruit gesorteerd, de goede stenen worden automatisch keurig op een pallet gezet en zo zijn de stenen direct klaar om ze machinaal te leggen op de straatlaag en zo zie je geen grote hopen stenen meer in het straatbeeld.

Zo worden er tienduizenden m2 machinaal bestraat en tijdens dit werk loopt er een mannetje met een hamer die af en toe hier en daar een tik uitdeelt zodat alles er perfect bij ligt.

Er is tegenwoordig een grote vraag naar dakbestrating, dit is het aanleggen van betonplaten op daken van enorme hallen waar de auto’s dan bovenop kunnen parkeren hierin is Boos gespecialiseerd.

De vraag is groot en de afstanden naar deze klussen worden ook al groter. Maar natuurlijk zijn er nog heel veel kleinere klussen die veel handarbeid vragen wat doorgaans toch wel zwaar werk is. Het was goed om te horen dat Ko er wel voor kiest om zelf zijn bedrijf te runnen en niet de zaak te verkopen en zelf werknemer te worden, dat gaat voorlopig niet gebeuren hij is nog jong, 36 en bovendien is het een prachtig bedrijf waar je trots op mag zijn.

De vragen vanuit de leden aan Ko werden kundig beantwoord en zo zijn we allemaal weer wat wijzer geworden. Ko wordt bedankt door de voorzitter en we heffen allemaal het glas, op het nieuwe jaar.

Verwacht bij Herensociëteit de Roos, op 21 januari het levensverhaal van Frank en Karin Bot. Voor meer info zie: www.hsderoos.nl