De door Support4Irene georganiseerde busreis naar het NK Afstanden is een zeer geslaagde geworden, niet alleen doordat iedereen heel enthousiast was, maar zeker ook doordat Irene weer iets heel moois heeft laten zien.

Om 11.00 uur ’s morgens stipt, vertrok de bus richting Heerenveen, met bijna vijftig uitgelaten supporters. Nadat we onderweg verwend waren met heerlijke koffie, thee en koek arriveerde de bus dik op tijd om de gereserveerde zitplaatsen in te nemen. Na het ophangen van de banner van de stichting kon de 5000 meter beginnen. Spanning alom. Irene moest het in de vierde rit opnemen tegen Esmee Visser, de kampioen van de 3000 meter. Tijdens het gevecht in de twaalf en een halve ronde durende rit ging het in de eerste acht ronden gelijk op. Hierna nam Esmee Visser het heft in handen door in de laatste vier ronden steeds een klein stukje verder uit te lopen. Uiteindelijk won Visser in 6.50.96 en Irene eindigde in 6.54.87, een uitstekende prestatie, waarmee zij tweede werd in het klassement en wederom (na de 3000 meter) een plaats bemachtigde voor het EK en WK Afstanden. Hierna was het lange wachten op de om 17.35 uur geplande mass start. Er gingen 31 dames van start in een spannende wedstrijd, die na diverse demarrages eindigde in een massasprint, die op gang getrokken werd door het ploegmaatje van Irene, Elisa Dul. Zij deed dit zo goed, dat Irene op 300 meter voor de finish kon aanzetten voor een door de concurrentie niet meer bij te houden eindsprint. Na een geslaagde 5000 meter dus wederom en voor de zevende keer Nederlands kampioen mass start…

Wij als supporters konden dit alles vanaf de eerste twee rijen op de zittribune meemaken en hebben tijdens de ritten van Irene niet gezeten, maar haar met z’n allen aangemoedigd alsof we zelf op de baan reden. Ook werden nog twee supporters geïnterviewd door de NOS radio, die ons als enthousiastelingen wel zag zitten voor een praatje.

Tijdens de terugrit werd spontaan het “We are the champions” ingezet, dat door iedereen luid werd meegezongen. Ook kwamen er de nodige hapjes en dranken tevoorschijn, die door enkele bestuursleden waren ingekocht om er een waar feestje van te maken.

Al met al een zeer geslaagde dag, om niet te vergeten. Bedankt voor het enthousiasme!