Op 3 januari hadden we voor de leden onze jaarlijkse Nieuwjaarsborrel. Als spreker was uitgenodigd Dhr. Rob Kaijer. We konden zeer veel leden verwelkomen, die toch wel heel geïnteresseerd waren in de ontwikkeling van Taxi Kaijer.

Na de koffie krijgt Rob het woord en vertelt over de start van zijn opa Jaap Kaijer in 1946. Jaap Kaijer begon met taxi, verhuur en verkoop van auto’s, maar had ook een ambulance, verkocht benzine en gaf rijles. Later namen Rob’s vader en moeder, Sam en Ina het bedrijf over en begonnen ze aan de Olympiaweg. Het was niet druk in die jaren en Sam is toen begonnen met het restaureren van oude auto’s, waar een nieuwe tak binnen het bedrijf uit ontstond, namelijk trouwservice.

In 1985 werd taxi Boekel overgenomen en als 18 jarige kwam Rob in 1989 werken in het bedrijf van zijn vader en moeder.  Ook werden er weer taxibedrijven overgenomen, wat inhield meer auto’s en meer vervoer. 10 Jaar lang was Taxi Kaijer gevestigd op de S. Koopmanstraat, waar nu Monnie de Vries woont, en de taxi’s in de kas aan de overkant van N. Schouten.

In 1999 verhuisde het bedrijf naar de Handelsweg 12 en in 2000 nam Rob met zijn vrouw Toos het bedrijf over van zijn vader en moeder. In 2001 werd ook taxi Kool overgenomen. Ziekenvervoer, Valys, rolstoelvervoer, straattaxi en koeriersdiensten werden ook gedaan. In 2007 zijn er 23 auto’s,  in 2008 wordt GPS ingevoerd en in 2014 komt er een contract met Leekerweide en wordt zelfs de boordcomputer verplicht maar ook wordt de mobilofoon vervangen door internet zodat op kantoor alle auto’s kunnen worden gevolgd, waar ze rijden of ze veilig rijden  etc., alles is nu te zien! In 2016 volgt er een contract met het doelgroepenvervoer van de 7 WF gemeenten, wat inhoudt dat er met de samenwerkende collega’s 100 nieuwe voertuigen aangeschaft worden. Iedere dag rijden er nu 130 auto’s, alleen al voor het doelgroepenvervoer.  Ook zijn er nieuwe busjes aangeschaft die rijden op groengas (aardgas). Op dit moment heeft Taxi Kaijer 98 mensen in dienst en zijn er 75 voertuigen, 12 taxi’s, 44 bussen en 19 rolstoelbussen. Op de centrale worden dagelijks ruim 500 ritten per dag gepland. Er werden vele vragen gesteld en iedereen was onder de indruk dat ons dorp zo’n mooi bedrijf heeft. Daarna werd er getoost op het nieuwe jaar en Rob werd bedankt voor zijn presentatie.

Bezoekt u ook eens onze website, www.hsderoos.nl.

Vorig artikelDe Springbreak staat voor de deur!
Volgend artikelRommelmarkt Wervershoof