Op 7 en 14 februari jl. werden door 24 deelnemers in 6 poules de voorwedstrijden gespeeld bij Herensociëteit De Roos. Iedere nummer 1 van de poule ging over naar de kwartfinale + de twee allerbeste nummers 2, zodat 8 personen opnieuw in 2 poules van 4 personen gingen strijden om de hoogste eer.

Op 21 februari was het dan zover; we begonnen om 18.00 uur met een borrel van ’t Fortuin, gevolgd door een overheerlijke snertmaaltijd en roggebrood met spek en met de stevige ondergrond gingen de wedstrijden van start. Nu moesten alle partijen worden uitgespeeld en er werd fel gestreden met als resultaat dat de personen uit beide poules op de 2e plaats geëindigd, onderling gingen uitmaken wie er 3e en 4e zou gaan worden; dit werd gewonnen door Klaas Schouten en Willem Ridder werd 4e.

Verrassende winnaar
Toen volgde er een finale door de twee poulewinnaars en dat was zeer verrassend Arie Ruiter en Kees Ruiter; een familie gevecht dus. Een geweldige strijd met een bizarre ontknoping; Kees , bijna nooit een keu aangeraakt, versloeg zijn broer Arie. Pas lid geworden van de club en nu ook al het kampioenschap opeisen; geweldig.

Ondanks het overlijden van ons oud-lid Jan Buis, die ooit de wisselbeker beschikbaar had gesteld, werd de beker toch uitgereikt door zoon Piet met de opmerking: een uitreiking met een lach en een traan, maar mijn vader zou het niet anders gewild hebben en vanaf nu kijkt hij van boven af goedkeurend mee.

Toevalligerwijs was de beker helemaal opgeknapt en weer als nieuw opgepoetst door ons clublid Klaas Schouten, zodat dit kampioenschap een extra glans heeft gekregen.
Vol verwachting kijken we alweer uit naar volgend jaar.

Vorig artikelHerdenking bij VVW
Volgend artikelAanslag belastingen