Sublieme opbrengst 68ste gemeenschapsveiling !!  € 103.140 euro.

We zijn vrijdag 3 maart jl. getuige geweest van een bijzondere veilingavond. Het oude record in opbrengst dateert van 2017 en bedroeg ruim 94 duizend euro.

En dat record is dit jaar dus ruimschoots overtroffen.

Het aantal koopjes was met 619 iets meer dan in 2022, het ontvangen geld tijdens de rondgang langs de huizen bleef met ruim € 16000 vrijwel gelijk.

Om 19.00 uur waren alle stoelen bezet en het bieden kon beginnen. Het laatste koopje, een bijzondere taart met straatje staatsloten, sloot 00.30 uur de veiling af.

Ondanks de voorjaarsvakantie waren er veel kopers, de jeugd en de ondernemers waren goed  vertegenwoordigd. Tot de pauze waren er mooie koopjes, betaalbaar voor een ieder.
Na de pauze gingen vooral de uitjes tot flinke bedragen van de hand.

Groot compliment aan Richard en Peter die lekker in vorm waren en het tempo hoog hielden.Wervershoof wordt steeds creatiever. Hierdoor zien we hele leuke dingen voorbij komen. Kom er maar eens op : Sinterklaas die in juli ons dorp bezoekt, een escaperoom in de pastorie, de lucht in met de helikopter of een luchtballon.

De origineelste koopjes komen in aanmerking voor de creativiteitsprijs.

In de categorie particulieren, kwam de jury tot de volgende uitslag :

1e) de boerenbruiloft van de buren van de Liederik. De families Botman, Ligthart, Koomen , Verdonk en nog een keer Koomen organiseren een “echte” boerenbruiloft waarbij het ja-woord slechts één dag officieel is. Alle deelnemers hebben geïnvesteerd om deze heuglijke dag mee te maken. Opbrengst € 1840.

2plaats voor het water- en vuur arrangement van Patrick en Sylvia. Na een veiligheidsinstructie op de fiets naar het IJsselmeer, een buitenwater zwemtraining en dan de vuurafdeling met koken en stoven in de houtoven van meesterkok Patrick, die de benodigde blusmaterialen paraat heeft. De kassa rinkelt 930 euro.

3plaats voor de Alleskunner van Wervershoof. Astrid, Dirk, Ron, Monique, Arjan en Annelies hebben allerlei ludieke opdrachten in petto. Na een slopende strijd wordt bekend wie deze titel wint en zich een jaar lang de Alleskunner van Wervershoof mag noemen. De penningmeester noteert 3060 euro.

Ook voor de verenigingen hebben we een prijs beschikbaar. De jury kon niet beslissen en heeft daarom 2 winnaars aangewezen : de Werenfridusschool organiseert een echt diner in restaurant ”De Werenfried”. Kinderen van de groepen 3 t/m 8 koken zelf een 3 gangen diner ( geen friet), bouwen hun eigen restaurant en serveren zelf. Andere winnaar is het Sinterklaascomité. De goedheiligman himself komt in juli naar Wervershoof voor een unieke Ont-Spanjedag. Dit keer zonder Pieten en kinderen, dus wie zoet is krijgt lekkers.

Alle winnaars hebben een geldbedrag gekregen.

Nieuw dit jaar is dat de winnende verenigingen de helft van de opbrengst van hun koopje extra krijgen. Voor de Werenfridusschool betekent dit € 480 extra !!!! Voor het Sinterklaascomitee € 220 extra.

Het loont dus echt wel om met een creatief koopje te komen. Tip voor alle instanties die een bijdrage van ons ontvangen: denk alvast aan de veiling van 2024 !!!

De Binding is niet groot genoeg om alle leuke koopjes en die met een hoge opbrengst te vermelden.

Toch ga ik er nog een paar opnoemen :

Met de VIP bus van Stef naar Amsterdam voor een rondleiding van Jan Steltenpool. Of lekker ouderwets bollenpellen bij Dirk en Vincent, geheel verzorgd met een bbq als afsluiting. De opbrengst van het pellen gaat naar Pink Ribbon !!

Of doe mee met Wie is de mol ?? Welke molloot heeft dit gekocht ? Een vaarmiddag met Kees en Anita en Petra op een mooie Pinksterdag, rondje Medemblik en afgesloten met entertainment van PeeKaaDoo.  Meester Ben zal 12 personen weer testen op hun uitmuntende taalkennis middels het Groot Dictee der Nederlanden editie Wervershoof. De rondleiding in de Werenfriduskerk zal gewoon doorgaan met een kijkje op het koor en bij het orgel en het beklimmen van de toren met de 3 klokken.

Er wordt ook weer heel veel en heel lekker gegeten bij Meijer’s, Oxalis, Bistro op 3, het Kerkje, snackerie ’t Zonnetje en bij velen thuis met barbecue, fondue etc.

Eigenlijk is het teveel om allemaal op te noemen. Je moet het, als het even kan, zelf meemaken.

Nieuwsgierig geworden ? Kom volgend jaar ook eens een kijkje nemen, het is ontzettend gezellig en kopen is geen verplicht nummer.

Met zo’n opbrengst lijkt het bijna niet mogelijk om het eindresultaat te raden.

Toch zat Petra Koomen er maar 400 euro naast. Zij heeft daarmee “raad het resultaat” gewonnen en kreeg een mooie bos bloemen en diverse bonnen van winkelend Wervershoof.

Tot slot : BEDANKT, alle inwoners van Wervershoof voor jullie bijzonder gevarieerde aanbod van koopjes. Uiteraard ook alle kopers ZEER BEDANKT voor jullie royale wil om te kopen.

Ook dank aan Frank, Karin en hun medewerk(st)ers, het was weer dik voor elkaar in ’t Fortuin.

Dit jaar waren de petit fours en de koude en warme hapjes zelfs door hun gesponsord !!.

De veilingcatalogussen zijn deze editie niet meer huis aan huis verspreid, waardoor we kosten hebben bespaard en dit is ook beter voor het milieu. Dank aan Beerepoot, Rheino’s en de Schoof voor de mogelijkheid van afhalen. En uiteraard dank aan de QR-code !!

Ook dank aan Pixelhobby voor het belangeloos afdrukken van de huis aan huisbrieven.

Op alle tafels stonden prachtige tulpen. Is dat bijzonder ? Eigenlijk wel. Vader Nic Schouten heeft dit vele jaren aan onze veiling geschonken en vlak voor zijn overlijden heeft hij ervoor gezorgd dat we, ook nu, toch weer tulpen krijgen voor de veilingavond. Een fantastisch gebaar met een fijne herinnering.

Veel waardering ook voor notaris Mantel in de persoon van kandidaat notaris Marloes Bakker. Bij al onze veilingen, ook die van omliggende dorpen, is zij geheel belangeloos aanwezig om de veiling op officiële wijze in goede banen te leiden.

Sterker nog, zij heeft ook weer een mooi koopje aangeboden : je kunt ook weer bij haar niet om een koppie maar om de borrel. Waarbij leden van het Ondernemers Kookgilde zorgen voor culinaire hapjes. En reken maar dat dat voor elkaar is !!!

Tot slot veel dank aan  de mannen van DML die geheel belangeloos het geluid hebben verzorgd en Edwin Hauwert van Automated4u. Hij heeft ons weer vele uren geholpen met het optimaliseren van het computerprogramma en ook voor het laten zien van de koopjes op het grote scherm is veel waardering ontvangen.

Wij zien u graag volgend jaar weer terug op onze 69ste Gemeenschapsveiling  !!

 

Namens het bestuur van de Gemeenschapsveiling Wervershoof

Jos Mathot

Vorig artikelMattie Obdam winnaar van de Zilveren Tulp
Volgend artikelDe Stille Omgang West-Friesland