Gemeente Medemblik stelt in december een extraatje beschikbaar. Dit is bedoeld voor alle kinderen uit Medemblik (tot en met 17 jaar) van ouders die weinig te besteden hebben.

Per kind is er een pakketje met een VVV-bon en twee cadeautjes samengesteld. De VVV-bon is voor ieder kind hetzelfde en kan worden uitgegeven aan bijvoorbeeld uitjes, kleding, kerstdiner en/of speelgoed. Wethouder Sociaal domein Yannick Nijsingh is blij dat het ook dit jaar weer lukt om deze kinderen een klein extraatje te geven in deze tijd. “Met een klein gebaar willen we deze kinderen en hun ouders verrassen, zodat december een nog feestelijker sfeer krijgt. We hopen op een lach op hun gezichten en wat extra warmte in deze tijd van het jaar!” Vorig jaar heeft de gemeente hier meer dan 500 kinderen mee kunnen verrassen.

Aanmelden decemberactie
Alle kinderen van ouders die een netto-inkomen van max. 120% van de bijstandsnorm en/of een lopende schuldregeling hebben kunnen zich aanmelden. Je kunt je aanvraag indienen via www.medemblik.nl/decemberactie2023 tot en met 31 december 2023.
Pakketjes die vóór 18 december 2023 zijn aangevraagd, worden naar verwachting voor de kerst bezorgd. Aanvragen die tussen 18 en 31 december 2023 zijn gedaan, worden begin januari 2024 bezorgd.

Formulierenbrigade
Komt u er online niet uit? De Formulierenbrigade kan u helpen. Kijk voor meer informatie op:
www.formulierenbrigadewf.nl.

Vorig artikelZaterdag 6 januari schuiten Winterkosttocht 2024
Volgend artikelHet leven van Piet Hauwert deel 1: over lief, leed en depressies