De expositie ‘Uitverkocht’ op 19 en 20 november was een groot succes. Nog nooit mochten we tijdens een expositie in zo’n korte tijd zoveel bezoekers ontvangen als bij deze expositie. De reacties waren allemaal erg positief, leuk om te horen!

Niet iedereen had begrepen dat het deze keer alleen om de voedselwinkels en horeca ging. Regelmatig meldde iemand dat er een bepaalde (non-food)winkel gemist werd, waarbij de ‘Rooitjes’ het meest werden genoemd. Er werden heel wat herinneringen opgehaald en besproken bij de vele foto’s op de veertig panelen. Zo vertelde een bezoeker: “Ik kom hier oorspronkelijk niet vandaan, maar na alle verhalen die ik om me heen hoorde, weet ik er nu alles van”.

Voor degenen die niet in de gelegenheid waren om te komen, of nog niet helemaal uitgekeken zijn, is de expositie op zondag 26 februari nogmaals te bezichtigen.
De woordspeling voor de naam van de expositie bleek deze keer enigszins voor misverstanden te zorgen; sommige mensen dachten dat de expositie uitverkocht was en dat ze er dus niet meer heen konden. Dat is zeker niet het geval. Het grootste deel van de getoonde winkeltjes is echter verdwenen. Zij zijn daarom uitverkocht. Van harte welkom dus!
Er zijn deze dag bovendien een twintigtal schilderijen van de Wervershoofse kunstenaar Cornelis van Rootselaar (1879-1954) te bezichtigen. Deze schilderijen waren eigendom van de gemeente Wervershoof en na de fusie van de gemeente Medemblik. Ze bleven in het oude raadhuis, in bruikleen bij onze stichting. Na ons vertrek uit het raadhuis krijgen we dit stukje Wervershoofs erfgoed, via de erfgenamen Rootselaar, op 26 februari officieel overhandigd.

Om de aanloop wat meer te spreiden hebben we de aanvangstijd twee uur vervroegd: we zijn open van 11.00 tot 17.00 uur in S.C.C. De Schoof.

Vorig artikelMet de Zonnebloem naar Ciske de Rat
Volgend artikelDe Risico Strateeg