Onlangs deden wij met de Bathmense vrienden weer mee aan de Battumse kwis, de vijfde keer alweer. Dit jaar mocht ik de teamcaptain zijn en had ik de eer het kwisboek te mogen halen uit het dorpshuis in Bathmen.

Met nog 71 teams strijden om twee weken later bovenaan het lijstje van de uitslag te staan, iets wat ons bij lange na nog niet is gelukt, 44e is het beste resultaat geweest. In ons ‘home’ eerst alles goed doorgelezen, want er moet voor een aantal activiteiten een planning worden gemaakt. Iemand met richtinggevoel moet zich melden om 22 uur en voor 21.30 uur moeten we bij de weegbrug van een loonbedrijf zijn geweest, waarbij de auto en inzittenden 1600 kilogram moeten wegen. Zo weet u meteen een paar voorbeelden van opdrachten. Veel vragen over de geschiedenis van het dorp en uit de Battumse krant, hun variant van de Binding. Ons team telt veertien leden, jong, oud, man, vrouw, sportief, deskundig op allerlei gebied en vooral enthousiast. Heel Bathmen zit op internet, op zoek naar alle antwoorden. Maar niet alles staat op het web. Een aantal van ons moeten antwoorden in het dorp zoeken. Het is een pracht, mooi met zijn allen, gezellig, spannend en verbindend. Vierenhalf uur later sprint ik op de fiets weer richting dorpshuis, want één seconde te laat betekent een vaste deur en ding je niet meer mee. We hebben ons best weer gedaan, maar helaas is het ons niet gelukt om alles te beantwoorden. We praten onder het genot van een drankje nog een paar uur na. Topavond.

Waarom schrijf ik dat nou, een ervaring van een dorpskwis uit het Oosten van het land? Om u enthousiast te maken voor de dorpskwis in ons eigen dorp. Deze zou worden gehouden op Bevrijdingsdag 2020, maar ging net als alles in die tijd, niet door. 18 juni 2020 is nu de dag, dat je mee kunt doen aan dit geweldige evenement.

Test je kennis van het dorp uit vroegere tijden en heden. Doe mee met leuke opdrachten en ga in het dorp op jacht naar antwoorden. Doe dat met een groep familie, vrienden, kennissen of buren. Het zal u nog verbazen hoe leuk dat is. De kwis wordt gehouden van 18 tot 23 uur.

Dat lijkt lang, maar toch zijn de uren om voor je het weet. Het is echt gezellig om aan deel te nemen. Pak de kans en schrijf je in. Alles staat op onze website www.dorpskwiswervershoof.nl.

Het gaat er natuurlijk om met z’n allen een leuke avond te hebben, maar het behalen van een prachtige wisselbeker is toch ook even mooi meegenomen. De beste drie teams krijgen een prijs. De uitslag wordt op 26 juni 2022 bekend gemaakt. Vanaf 15.00 uur ben je dan welkom in De Schoof. DOE MEE!

Wil je meer weten over wat zo’n kwis inhoudt, dan kan je het kwisboek van Bathmen lezen op www.debattumsekwis.nl.

Leer de vragen en opdrachten niet uit het hoofd, want ons kwisboek is geheel anders van vragen en opdrachten.

Namens de organisatie,
Gerard Bot.

Vorig artikelEen lintje voor Jos Mathot
Volgend artikelGemeenschapsveiling Wervershoof