Het hoofdkwartier van Boos Bestratingen is gevestigd aan de Handelsweg. Op 18 juni jl. werd door drie generaties Boos de eerste paal van het nieuw te bouwen gedeelte geslagen. Eind van het jaar is het pand 180 vierkante meter groter, volledig verbouwd en heeft ook de buitenkant een nieuwe jas. Klaar voor de toekomst na Corona.

Een buitenbedrijf dat een groter binnenverblijf nodig heeft, het lijkt wat tegenstrijdig. Maar met de groei van het aantal opdrachten, groeide ook het aantal medewerkers op kantoor. Commercie, calculatie, werkvoorbereiding, administratie, personeelszaken, ieder heeft zo zijn eigen taak én eigen plek. Althans, tot op heden zat iedereen dicht op elkaar.

Zevenhuis
Ko: “We zaten allemaal in één ruimte. Iedereen belt door elkaar en dat is vaak storend. Ook de kantine is veel te klein. Ik speelde al lange tijd met het idee om te gaan verbouwen of eventueel te verhuizen. Ben ook gaan kijken bij Zevenhuis, vlakbij Hoorn langs de snelweg. Prachtig mooi daar, maar ik roep altijd dat ik het belangrijk vind dat bedrijven op het dorp blijven. Dan moet ik dat zelf ook doen.”

Drie keer Ko Boos
Hij koos voor een verbouwing van het huidige bedrijfspand. Rondom is voldoende ruimte voor uitbreiding. En ook binnen kan er veel aan efficiëntie worden gewonnen. Op 18 juni werd de eerste paal geslagen. Een uniek moment zo met drie generaties Boos. “Drie Kootjes op een rij, mijn vader (63), mijn zoon (1,5) en ik. Prachtig toch!”

Van deze tijd
Het was op voorhand niet zo bedoeld, maar de uitbreiding past ook bij deze tijd waarin we afstand moeten houden. In de afgelopen maanden werkten een aantal kantoormedewerkers vanuit huis. Straks zijn er grote, ruime kantoren.
Ook Ko heeft na de verbouwing een eigen kantoor. Dat is nieuw voor hem. Met lange werkweken van zo’n 80 uur is een prettige werkplek heel belangrijk. “Het is goed om bepaalde zaken gescheiden te houden. Ik moet me voor sommige gesprekken kunnen afzonderen. Ik kijk vooral uit naar de airco. In de huidige situatie kan het wel 35 graden worden op kantoor.”

Lokaal en dichtbij
Ko benadrukt hoe fijn het is dat hij op het dorp blijft. Nauw verbonden met de Wervershoofse roots. Hoewel het werkgebied veel verder reikt, merkt hij hoe belangrijk het lokale contact is. Dat mensen je kennen. En ja, eerlijk is eerlijk, het is ook heel fijn om dichtbij huis te werken. Zo maakt hij in zijn drukke werkschema makkelijk even tijd vrij voor een kop koffie met zijn vrouw en een uitje met zijn kinderen Noortje (5) en Kootje (1,5). Om daarna weer opgeladen aan het werk te gaan.

Klaar voor de toekomst
“Het voelt bijzonder dat we van 1 mans bedrijf naar een volwaardig bedrijf zijn uitgegroeid en we dat samen blijven waarmaken. Want groeien is niet zo moeilijk, een succesvol bedrijf continueren wel. We hadden deze investering voor de Coronacrisis al voor ogen en de verbouwing afblazen vind ik geen optie. En het mooie is, als de crisis straks achter de rug is, staan wij klaar voor de toekomst. Gewoon aan de Handelsweg nummer 11 in Wervershoof.”

Door Mieke de Beer-Koomen