In de Bonifaciuskerk in Medemblik is in augustus een bijzondere expositie te zien, met het werk van drie bevlogen, unieke kunstenaars: Piet Stroet, Joepe Bos en Klaas Jan Gorter.

Pascal Stroet uit Hoorn (NH) is botanisch vormgever en kunstenaar in hart en nieren. Hij heeft een grote passie voor eerlijk vakmanschap.
Pascal laat zich inspireren door een grote verscheidenheid aan gedegen en vooral duurzame materialen. Hij kiest zijn materialen met zorg en behandelt elk materiaal anders, altijd met respect. Ook is hij benieuwd hoe het materiaal alleen of zich samen met anderen gedraagt. Pascal is altijd op zoek naar het ideale design, waarbij esthetica, functionaliteit en vakmanschap hand in hand gaan.

Kenmerkend voor het werk van de Zwolse Joepe Bos is de vlotte penseelvoering en een natuurlijk handschrift. Vanaf 2011 ontstonden de eerste grote autonome portretten.
Tussen (2015-2018) zijn het vooral Natuurimpressies waar zij zich bezig heeft gehouden; een serie bomen, bladeren, doorkijkjes naar licht omringt door elementen uit de natuur.
Recent (2018-2021) zijn daar vogels, die Joepe Bos ervaart in haar leefomgeving, aan haar collectie toegevoegd.

Beeldend kunstenaar Klaas-Jan Gorter uit Oostwoud heeft vanaf zijn jeugd een grote liefde en passie voor tekenen en schilderen.
Op zijn 13de kwam hij in contact met Leen Spierenburg uit Spaarndam en heeft
daar de kwaliteit en de basis in teken- en schilderles mogen ervaren.
Later, op 15 jarige leeftijd, in zijn vrije tijd schilderde hij vele jaren in het atelier van Henk de Vries uit Santpoort, waar hij de techniek en het kleur mengen tijdens het schilderen, zowel in aquarel, pastelkrijt en olieverf heeft geleerd.
Zijn werken zijn het gevolg van jaren observeren van de harmonie in de natuur,
het zoeken naar de kleuren, de lijnen en de sfeer die bepalend is voor deze harmonie.

U bent welkom van 7 t.m. 19 augustus 2022, dinsdag t.m. zondag, van 13.30 – tot 16.30 uur en de toegang is gratis.

Vorig artikelSpaarpot Briljant voor Lorelei’s pluktuin
Volgend artikelLeden gezocht voor stoelgym Onderdijk