Leden van de Westfriese Bibliotheken kunnen via de website gratis een verrassingspakket bestellen. Wie er digitaal niet uitkomt kan de klantenservice bellen. Het pakket van vijf titels wordt aan huis bezorgd in lijn met de landelijke voorschriften.

Zo kan iedereen weer lezen, want e-books zijn niet voor iedereen weggelegd. Ouders kunnen pakketten aanvragen voor hun kind. Zij kunnen daarbij het leesniveau aangeven. De bibliotheek houdt waar mogelijk rekening met wensen die leden aan kunnen geven in de bestelling. Wie niet lid is kan online lid worden en meteen gebruik maken van deze service, plus de grote collectie e-books.

Naast deze BezorgBieb breidt de bibliotheek zowel de online als offline dienstverlening zorgvuldig stukje bij beetje uit, nu de coronamaatregelen definitief langer van toepassing blijven.
Als leercentrum van SeniorWeb biedt de bibliotheek gratis hulp voor wie digitale vragen heeft, want iedereen is opeens erg aangewezen op internet en digitale media.
Wie de Nederlandse taal wil blijven oefenen of zichzelf persoonlijk wil ontwikkelen, neemt een kijkje bij Online Oefenen op de homepage van de bibliotheek. Er is een overzicht voor zowel jeugd als volwassenen.
In samenwerking met partnerinstellingen komen steeds meer online activiteiten beschikbaar, zoals cultuur in je huiskamer en inspiratiesessies voor werkzoekenden.
Een dezer dagen komt de landelijke ThuisBieb app beschikbaar: gratis e-books voor zowel leden als niet-leden. De ThuisBieb is beschikbbaar tot de jaarlijkse VakantieBieb app opengaat rond de zomermaanden.

De eerder aangekondigde AfhaalBieb van de Westfriese Bibliotheken kon niet doorgaan vanwege aangescherpte coronamaatregelen. Nu weet de bibliotheek het zeker: de BezorgBieb kan wel! Stichting Westfriese Bibliotheken houdt de dagelijkse ontwikkelingen bij en past de dienstverlening aan waar nodig en waar mogelijk.

De BezorgBieb en de laatste ontwikkelingen zijn te vinden op de website van de Westfriese Bibliotheken: www.westfriesebibliotheken.nl

Vorig artikelGeen gemeenschapsveiling Onderdijk
Volgend artikelFinanciële nood?