Een schuitentocht met gids door Enkhuizen of richting Medemblik, een spellenmiddag in St. Jozef of in het dorpshuis “De Onderdijker”. Het is zomaar een greep uit de vele activiteiten die in het kader van “Zomeractiviteiten 2017” in de gemeente Medemblik worden georganiseerd. En het leuke is, alle senioren kunnen hier tegen een klein bedrag aan deelnemen. U hoeft nergens lid van te zijn. Wel dient u zich vooraf op te geven.

Net als voorgaande jaren zijn er in de maanden juni, juli en augustus vele mogelijkheden om elkaar te ontmoeten, gezellig op stap te gaan en kennis te vergaren. Hiervan zijn inmiddels diverse programmaboekjes of flyers gedrukt en verspreid. Het aanbod voor juli vanuit Wervershoof, Andijk en directe omgeving is als volgt:

Woensdag 5 juli, Schuitentocht in Enkhuizen, verzamelen om 13.30 uur in de hal van Sorghvliet: Wegens succes in de herhaling; een prachtige rondvaart met een praatje van de gids over het prachtige Enkhuizen. We verwachten rond 16.30 uur weer terug te zijn. Kosten voor dit uitje bedragen € 5,- p.p., dat is inclusief koffie/thee met gebakje, graag ter plekke te voldoen. Opgeven kan bij Gertjan Kooiman, via 0228-593792. Graag bellen in de ochtend tussen 9.00 uur en 12.00 uur. Bij geen gehoor is Truus Mantel-Vriend (ook in de ochtend) bereikbaar via 0228-592930. Op de balie van de receptie van Sorghvliet staat de bus weer, waardoor schriftelijke aanmelding ook nog mogelijk blijft. Weer er snel bij, want opgeven kan nog tot en met vrijdag de 30e! Bij slecht weer wordt er uitgeweken naar woensdag 12 juli. De schuit is niet rolstoeltoegankelijk.

Donderdag 6 juli, 14.00 uur, spellenmiddag, St. Jozef: Voorgaande jaren ook gehouden en erg goed bezocht; een spellenmiddag! U kunt er voor kiezen om te kaarten, een potje rummicub te spelen of te biljarten. Aan het einde van de middag worden er prijsjes uitgedeeld aan de hoogst scorenden. Tijdens deze middag staan er vrijwilligers klaar om u te voorzien van “een natje en een droogje”. Woont u in het St. Jozef? Dan kunt u zich voor dit uitje ook opgeven bij de receptie van het St. Jozef. Kosten deelname: € 6,- incl. koffie/thee met iets lekker. Voor meer info en opgeven: Nicolette Swart, Dorpsstraat 22, 0228- 584593, graag uiterlijk vrijdag 30 juni.

Donderdag 13 juli, tijd opstap; 13.30 uur, Schuitentocht Zwaagdijk-Oost, opstap aan de Tolweg in Zwaagdijk-Oost: Deze schuitentocht gaat richting Medemblik. Er wordt aangemeerd bij restaurant “Koekenbier” voor een kopje koffie met gebak. Vaart u mee? Kosten deelname: € 6,-, inclusief koffie/thee met gebakje. Meer info: Atie Dudink, tel. 0228-752405. Graag uiterlijk 6 juli opgeven bij Atie Dudink.

Donderdag 20 juli, 13.30 uur, prijsklaverjassen, Dorpshuis De Onderdijk: Klaverjassen… wie vindt het niet leuk? Zeker als u er ook nog iets mee kunt winnen. Speel mee, en wie weet neemt u iets mee naar huis! U wordt deze middag, net als bij de overig middagen, voorzien van koffie en thee met lekkers en een drankje en hapje. Kosten deelname: € 6,-. Voor meer info: Els Koomen, tel. 0228-583149. Graag uiterlijk 13 juli opgeven bij Els Koomen.

Deze zomeractiviteiten worden mogelijk gemaakt door samenwerkingsverbanden tussen instanties zoals diverse ouderenbonden, MEE/De Wering, gemeente Medemblik, SCC De Schoof en Omring. Merendeel zijn vrijwilligers!