Trien!..Kenne we niet ’n uur eerder eete op maandegeivend?
Waarom dat nou, Jaap?
Nou, de kafee’s moete seivens om 10 uur dicht en nou wulle we met de biljartclub ‘n uur eerder beginne!
Dat wordt dan een kunst Jaap! Normaal ben je pas om 12 uur snachts thuis, terwijl jullie avond om 7 uur al begint. Dat is dus 5 uur lang biljarten!!.. Dan moet je eigenlijk om 5 uur smiddags al beginnen Jaap!


Nei, Trien! De Ark het nag ‘n derde biljart in ‘n kamer achter. Den speule we met zes man tegeloik, al zal ‘t nazitten wel minder worre..
Ah..,dat dacht ik al! Nazitte tot middernacht! Ik dacht het al!
En de ketine van VVW moet ok weer dicht. We magge ok niet te voetbal koike.
Ja manlief.. Het leven valt niet mee voor je. Maar wees blij dat we geen eigenaar van ‘n café zijn.
Gustereivend zat ik na moin eerste pertai biljart effies op ’n kruk in de Ark en toen raakte ik an de praat met ‘t moidje achter de bar. Zai bediende oôs met koffie, biertjes en ‘n blokkie kaas. Ik zee zô teugen heur dat wai vroeger welders ‘n moidje versierde in de danszaal en as we heur den naar huis mochte brenge, den dede we meestal effies zoene met mekaar.. Dat ik vroeg an de barmoid: hoe hewwe jullie dat nou in coronatoid?
Noh..Zee ze: Wij zoenen nu ook hoor!.. Maar wel met iemand die ik al langer ken! Wij trekken meestal met een kleinere groep vrienden op en dan leer je elkaar beter kennen en daardoor durf ik best wel te zoenen met een vriend.
Nou, nou Jaap!! Ik vind het wel grappig dat jij zo’n gesprek kan voeren.. Jij als oude vent met zo’n jonge meid aan de bar!..
Noh.., niks biezonders an dink!
Eigenlijk is dat wel mooi Jaap, dat de jeugd zo met elkaar om gaat! Eerst gezellig praten en kennis maken zonder veel drank en harde muziek. En niet direct zoenen met de eerste de beste in dronken toestand!
Of altemet drekt met de bille bloôt Trien..
Precies Jaap. Ik hoop voor de horeca dat ze toch open mogen blijven met een gezellig zitje, want het is een sociaal gebeuren wat onmisbaar is voor de jeugd.
Je moete mekaar in de ouge kenne koike en niet allien op Twitter of ‘n Ep! Maar wat aars Trien! Ik las in de krant dat ze honde kenne treene om corona op te sporen bai mense! Want honde hewwe voifteg keer zo’n sterkere reuk as waai mense en nou wulle ze dat uitperbére met getrainde honde om corona bai mense op te sporen. Het werkt sneller as ‘n test!!. Dus gien hashond maar ‘n coronahond!.. Oôs Plurk zou dat ok wel kenne lere volgens moin, want oôs beisie snuffelt nou al bai iederien die bai oôs in huis komt!
Ja, ja, Jaap! Je bedoelt wel de andere luchtjes waar Plurk in geïnteresseerd is! Als hij snuffelt aan jouw kruis dan heb je geen virus in je broek maar wel een ander probleem!… En er is geen hond die er om geeft om langs de weg te gaan om virussen te ontdekken..
Ja, die hond wel! Maar de baas niet! Zie je die begeloider met speurhond al staan wachten bai de ingang van ‘n supermarkt?
Jaap, het is goed met je! Ga jij Plurk maar uitlaten in het Egboetswater, dan kunnen jullie lekker uitluchten.. Mooi ruim!!..

Vorig artikelGeboren: Editie 3 van ‘Hèt Café presenteert Wervershoof’
Volgend artikelColumn Johan Keeman: Concerten