Ik heb even iets uit te leggen. Waarom stond er een paar weken geleden een paar avonden een microfoon in mijn tuin. Nee, ik begin niet helemaal gek te worden, werk niet voor de Russen. Het ging me om de mussen, en andere vogels en dierengeluiden.

In mei ben ik bezig geweest met opnames voor mijn nieuwe EP ‘Thuis’. Liedjes met als thema thuis. Een van die nummers heb ik geschreven met het idee dat je soms niet alles hoeft te delen. Zeker in deze tijd doen we dat veel via het digitale. Maar soms kan iets ook gewoon even mooi voor jou alleen zijn. En heeft niemand daar iets bij nodig. Simpelweg zelf genieten van het moment, zonder met anderen bezig te zijn. Daar gaat ‘Alleen’ over. Die hebben we opgenomen. En dat deel ik dan wel weer. En ik hoop u straks ook. Want een miljoen Spotify streams is toch ook wel fijn. Het is een klein akoestisch liedje. En omdat ik het ook heb geschreven toen ik ‘s avonds buiten zat, wilden we er wat omgevingsgeluiden van mijn tuin op hebben. Zachtjes in de mix. Wat vogels enzo. Naast de vreemde vogel die er al op staat.

En het opnemen van je tuin is fascinerend. Wat je dan allemaal hoort. En hoe geweldig mooi zo’n condensator microfoon (zeer gevoelige microfoon) dat allemaal oppikt. Vogels, krekels, kikkers, honden, andere vogels. Maar ook auto’s. Zoals je ze in een bioscoop hoort. Komt dichterbij en wordt harder. Heel gedetailleerd. Fascinerend. Ik zat met een koptelefoon op en dacht een paar keer die rijdt hier naar binnen. Omdat ik het mooiste wilde hebben met verschillende dierengeluiden, heb ik ook meteen heel veel. Uren aan materiaal. Beste stukken uitzoeken straks. Hoop nog wat te horen van de koeien die hier op loeiafstand staan. Ik zat al te denken, als de optredens nog lang op zich lieten wachten om cd’s te gaan verkopen. ‘Het beste van Wervershoof bij schemer en nacht – zomer 2020 stereo’. Nou ja, eerst maar de nieuwe EP ‘Thuis’.