Wat waren ze blij bij v.v. Hauwert ’65 dat zij na de zomer weer lekker konden voetballen. Natuurlijk was er een nieuwe teamindeling, dus iedereen moest de eerste wedstrijden een beetje wennen maar daarna had iedereen z’n draai weer gevonden.

‘Het was dan ook heel jammer dat er half november een streep door de competitie ging. Het was niet anders, maar v.v. Hauwert ’65 besloot zoals altijd strijdvaardig te zijn en niet bij de pakken te gaan neerzitten,’ vertelt Eelco Groen van Hauwert ’65 aan Medemblik Actueel.

‘In het eerste weekend hadden we onderlinge wedstrijden en een weekend later speelde we om de penalty bokaal 2020. Achter de schermen werd er op dat moment hard gewerkt om toch tot aan de winterstop op de zaterdag lekker te voetballen. Uiteindelijk is het gelukt om maar liefst 5 zaterdagen een winter voetbalschool te organiseren onder leiding van Rudo Hidden en Ramon van der Pal. Dit top trainersduo werd aangevuld met lokale topspeelsters van VV Alkmaar, Babs en Jip Houtsma,’ vertelt Eelco verder.

Ruim 70 kinderen uit o.a. Hauwert, Onderdijk, Zwaag en Zwaagdijk in de leeftijd van 5 tot aan 15 jaar hebben zich aangemeld om op het Hauwert 65 complex lekker te voetballen. Er wordt in 3 groepen getraind, zodat iedereen genoeg aandacht krijgt maar waar plezier voorop staat!

In de training zitten veel oefeningen die allemaal net even anders zijn dan wat de spelers(sters) gewend zijn in de regulieren training. Op deze manier zal iedereen weer op scherp staan als er weer wedstrijden gespeeld mogen worden.

‘De laatste zaterdag zal 12 december zijn en dan gaan we de winterstop in. Normaal gesproken volgen er dan een aantal wedstrijden in de zaal in Midwoud maar helaas gaat dat door de bekende reden niet door. Wel onderzoeken we na het succes van de wintervoetbalschool de mogelijkheden om na de winterstop een nieuwe serie trainingen kunnen aanbieden vanuit de voetbalschool,’ besluit Eelco Groen tegen de redactie.

v.v. Hauwert ’65 hoopt echt dat zij dit door de weeks moeten gaan aanbieden……. want dat betekent dat er op zaterdag weer lekker competitiewedstrijden kunnen laten spelen.

Bron Medemblik Actueel