Hiermede wil ik graag reageren op de uitgelichte bijdrage van de heer Meester van het CDA.

Tijdens de Begrotingsraad wilden wij (de VVD), omdat de inhoud van de pot voor het “topportfonds” aanzienlijk groter was dan de jaarlijkse onttrekkingen daaraan, de bijdrage aan deze pot één jaar bevriezen. De opbrengst hiervan wilden wij gebruiken om de korting op cultuur te beperken. Na de nodige onderhandelingen werd besloten om 60% van de pot te bevriezen en voor cultuur beschikbaar te stellen. Buiten het CDA steunde vrijwel de gehele oppositie, gemeentebelangen en de PvdA ons voorstel.

Ook op het zwembad wil ik nog even terugkomen. De heer Meester van het CDA geeft aan dat een nieuw zwembad niet realistisch is en dat er voor 7,5 miljoen geen nieuw zwembad gebouwd kan worden. In dit verband raad ik hem aan om eens naar Tiel te rijden. Daar wordt op dit moment een nieuw zwembad gebouwd waarvan de totale investering EUR 7.200.000,– bedraagt. Dit nieuwe zwembad wordt voorzien van een 6 baans wedstrijd-bad met duikplank, een peuterbad en een 4 baans doelgroepen-bad met beweegbare bodem. Het doelgroepen-bad krijgt een speciale hellingbaan voor mindervaliden en een rolstoelwisselplek. In het zwembad komen ook een glijbaan, bubbelbad, sauna en stoombad.
Daarnaast is er een horecaruimte voor de nodige versnaperingen en is er een aparte ruimte voor verenigingen. Door zijn compacte vorm en de hoge isolatiewaarde van de gevel heeft het gebouw relatief weinig warmteverlies. De zonnepanelen op het dak voorzien de warmtepompen en de LED verlichting in het gebouw van stroom.

Hier komt nog bij dat onze zwembadplannen gecombineerd werden met de bouw van een nieuwe woonwijk met 100 woningen op het Zeehoek-terrein waardoor de kosten verder beperkt zouden kunnen worden.

Wat ons betreft mag de heer Meester blijven dromen van zwembad-paradijzen in verre oorden maar de VVD houdt het liever bij de dagelijkse realiteit.

Tom Beerepoot – VVD –
tom.beerepoot@raadmedemblik.nl

Vorig artikelReizen in coronatijd
Volgend artikelWintervoetbalschool Hauwert