Verhuizingen en appartementen

Nardinc en de gemeente Medemblik gaan nu onderzoeken of het mogelijk is het huidige vastgoed integraal te herontwikkelen door de huidige Dekamarkt en de slagerij te verplaatsen naar de zuidzijde, de winkels te concentreren rondom het Raadshuisplein, aan de noordzijde appartementen en grondgebonden woningen toe te voegen en de huidige passage te vervangen door een woon-winkelstraat.

Lees ook: Medemblik onderzoekt toekomst winkelcentrum Molenhoek, komst van appartementen niet uitgesloten

De plannen sluiten aan bij de ambitie van de gemeente Medemblik om het dorpshart van Wervershoof te vernieuwen en daarnaast draagt het plan ook bij aan de woningbouwopgave die de gemeente Medemblik zich heeft gesteld.

Minder detailhandel

Mochten de plannen tot uitvoer komen dan zal het aantal vierkante meters detailhandel worden verminderd en zullen er woningen worden toegevoegd. Het woonprogramma zelf is nog niet vastgesteld maar de gemeente Medemblik denkt over 30 tot 40 woningen. Met deze plannen hoopt Nardinc en de gemeente Medemblik de detailhandel meer te concentreren en zo een nieuw en vooral mooi en bruisend dorpshart voor Wervershoof te realiseren.

Het plan bevind zich nog in de verkennende fase, tijdens de intentiefase die hierop volgt zullen beide partijen de haalbaarheid van het project onderzoeken. Mocht dit een positieve uitkomst hebben dan zullen beide partijen een anterieure overeenkomst sluiten en kan de gemeente Medemblik de benodigde ruimtelijke procedures gaan starten om de herontwikkeling daadwerkelijk mogelijk te gaan maken.

Bron: Medemblik Actueel

Vorig artikelInschrijving Hubo Kaagloop geopend
Volgend artikelTulpenkeuren Wervershoof weer van start