Wervershoof – Ze zijn 87 en 77, het echtpaar Botman. Maar gelukkig kunnen ze nog steeds zelfstandig wonen dankzij de thuiszorg en huishoudelijke hulp van het wijkzorgteam van Wilgaerden. ‘In deze periode van lockdown is het allemaal maar eentonig voor onze cliënten,’ vertelt Marianne Dragt, die voor het wijkzorgteam werkt.

‘De mensen wonen vaak alleen, komen de deur niet heel veel meer uit. We zagen in de eerste lockdown al eenzaamheid ontstaan, en ook nu voorzagen we weer veel eenzame momenten, omdat ook het bezoek nu minder vaak komt.

Vandaar dat we op het idee van ‘Pakketje Aandacht’ zijn gekomen. Al onze cliënten in West-Friesland krijgen in de decembermaand een pakket van onze medewerkers overhandigd. Een extra warm stukje aandacht.’
Meneer en mevrouw Botman wonen al hun hele leven in Wervershoof. Met hun 3 kinderen woonden ze achter de slijterij. Want de meesten zullen mevrouw Botman kennen als “Trees van de slijterij’, omdat ze 36 jaar de plaatselijke slijterij hadden. En meneer Botman was daarnaast ook een veel geziene timmerman. ‘Wat mooi dat we zo wat extra’s krijgen,’ zegt mevrouw Botman.‘ Met veel enthousiasme wordt het pakket geopend. Bij het zien van de chocolade begint meneer Botman te glunderen.

Het pakket valt zichtbaar in goede aarde. Een aantal lekkere producten om tijdens de feestdagen van te snoepen, en zelfs aan de vogeltjes buiten is gedacht met een mooie vogelvoerhanger. Allemaal spullen van lokale ondernemers. ‘Hartstikke leuk,’ zegt meneer Botman. Want ook hij verdient wel wat extra’s. ‘Door de longproblemen van mijn vrouw, ben ik ook haar mantelzorger. We zijn daardoor best wel aan huis gekluisterd, omdat mijn vrouw niet zoveel meer kan lopen. Gelukkig komen we, met alle hulp om ons heen, nog wel her en der.

En ik fiets graag, dat houdt me fit. De hulp van Marianne en het wijkzorgteam is super. We hebben ze zo vaak over de vloer, en dan een kado als dit krijgen, vinden we geweldig!