Na een geslaagde missie in 2022 gaan de Gemeente Medemblik en de Westfriese Bibliotheken op zoek naar de ‘Dichter van Medemblik 2023’. Tot en met 23 januari 2023 kan het publiek stemmen op de ingezonden gedichten. Dit kan via www.cultuurmedemblik.nl/dichter/gedichten-wedstrijd/ en via de bibliotheken in Medemblik, Wognum en Wervershoof.

12 deelnemers, onder wie ook Wervershovers, dingen mee naar de titel. Tot en met 23 januari 2023 kan het publiek stemmen op de ingezonden gedichten.

Dit kan via deze link en via de bibliotheken in Medemblik, Wognum en Wervershoof. Zodra de stemmen binnen zijn, komt een deskundige jury bijeen om te beslissen wie zich vanaf zondag 29 januari 2023 de nieuwe Dichter van Medemblik mag noemen.
De benoeming vindt op 29 januari plaats in de Schoof. Mieke de Beer-Koomen, Dichter van Medemblik 2022, draagt de pen over en verzorgt ook een voordracht.

Dichter van Medemblik 2022
In 2022 mocht Mieke de Beer-Koomen zich Dichter van Medemblik noemen. Zij heeft voor diverse gelegenheden een gedicht geschreven en voorgedragen zoals de Dodenherdenking op 4 mei, de opening van de tentoonstelling 1572 in Kasteel Radboud en tijdens de Gouden Nacht. Wie volgt haar op?

Vorig artikelMooie opbrengst kerkbalans Wervershoof 2023
Volgend artikel“Le Troubadour des Carrefours”