Het is wel een rare gewaarwording: soms moet de Schoof zelfs “nee” verkopen op aanvragen voor gebruik van ruimtes voor bepaalde evenementen. Zal 2023 de boeken ingaan als het jaar van de GROTE OMMEKEER?

Na die vermaledijde corona-jaren is het nu extreem druk aan het worden. Ook de jongeren van 12 tot 15 jaar weten weer op de vrijdagavond ,“hun Sub-avond”, de weg naar De Schoof te vinden. Vanaf 19.30 tot 22.30 zijn ze van harte welkom om daar samen met elkaar spelletjes te doen of gewoon met elkaar ongedwongen te chillen.

Met de gemeentelijke handhavers zijn afspraken gemaakt om – indien nodig – alles ook in de omgeving op die avond na afloop ordelijk en netjes te houden.
Overdag en natuurlijk in de avonden en weekenden wordt De Schoof veelvuldig gebruikt voor vele sociale en culturele activiteiten ,mogelijk gemaakt door een kleine 75 vrijwilligers.

De barcommissieleden staan als gastheer en gastvrouw klaar; de zalen zijn in orde gemaakt en worden na afloop weer opgeruimd, de schrobmachine wordt wekelijks meesterlijk bestuurd, leden van de culturele commissie, van de Kindervakantiespelen (meer dan 350 kinderen!!!) en het Aanschuifbuffet , om maar een paar groepen te noemen, zijn het hele jaar bezig met organisatie en plannen van activiteiten. En dit is nog maar een kleine greep uit de vele activiteiten.

Toch voelt het “nee-verkopen” niet fijn. Als Schoof wil je het trefpunt zijn van en voor de gemeenschap. We zijn dan ook naarstig op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Mensen die hart hebben voor hun sociale omgeving en zich ook willen inzetten juist voor die ander. Misschien iets voor U als lezer? Ervaart uw kind (of kleinkind) de activiteiten van De Schoof als fijn, besef dan dat dit juist mogelijk is door een vrijwilliger. Heeft uw vader/moeder of opa/oma een fijne dagbesteding? Bedenk dat dit alleen kan dankzij die vrijwilliger. De Schoof is van en voor ons allemaal.

Misschien bent u of ben jij onze volgende vrijwilliger? Ga eens langs bij of mail naar Esther Hoogland, de beheerder, voor informatie (esther@deschoof.nl.) of bij één van de bestuursleden op de vrijdagochtend in De Schoof. Zij willen u graag meer vertellen en enthousiasmeren. Trek de stoute schoenen eens aan. Wedden dat ze passen?

Jan van den Berg (bestuur)

Vorig artikelNieuwe kostuums dragersgilde St. Barbara
Volgend artikelCreatieve Medemblikkers gezocht