Door onze plaatselijke verslaggever.
Voor vele mensen uit Keut en omstreken was het afgelopen Westfrieslands Festival weer een groot succes waar met vreugde op kan worden teruggekeken. Voor de organisatie van het festival kwam het daarom alsnog als een vervelende verrassing toen zij een schadeclaim ontvingen. En wel van de gemeente Hippolytushoef.

De gemeente stelt de organisatie aansprakelijk voor de negatieve reclame-uitingen uit de monden van de lokale bad boys Kees Grend en Tim van Velsen, bekend van de slechtste band van Westfriesland: Dou Grend ünd von Velsen en de Nozem. Tijdens het festival brachten zij hun nieuwe nummer ter gehore: ‘as je maar niet naar Hippolytus hoef’. In het lied stellen de heren de negatieve reputatie van Hippolytushoef aan de orde, waarbij pijnlijke vergelijkingen met andere, wel in een positief daglicht staande, gemeentes worden gemaakt. Denk hierbij aan Alkmaar, Nieuwe Niedorp en eigenlijk vrijwel alle gemeentes die niet Hippolytushoef zijn.

De gemeente Hippolytushoef voelt zich door deze uitlatingen dusdanig gekrenkt dat zij een schadeclaim hebben ingediend. Een woordvoerder van de gemeente licht toe: “onze gemeente is al jaren bezig om zijn reputatie in de kop van Noord Holland te verbeteren. Enkele jaren geleden zijn we begonnen met het project ‘Holland boven Amsterdam’, met als doel meer toeristen naar het noorden te krijgen. En om op die wijze onze kassen weer aan te vullen na het financiële wanbeleid uit het verleden. Dat wij nu door zo’n populaire band op de korrel worden genomen is niet in goede aarde gevallen bij onze gemeenteraad.”

Het festival bestuur heeft inmiddels al contact gehad met de heren van de Dou. Om de organisatie tegemoet te komen heeft de Dou besloten een deel van de gage in te leveren als sponsoring, in de hoop dat zij ook bij een volgende editie evengoed weer mogen komen en dan eventueel een andere gemeente (of dezelfde) belachelijk kunnen maken. Het Westfrieslands bestuur is hiermee akkoord gegaan. Daarnaast zullen toeristen volgend jaar per wegbewijzering naar Hippolytushoef worden doorverwezen. Dat toeristen de teksten van de Dou toch niet verstaan is blijkbaar niet relevant in deze zaak.

Vorig artikelWethouder Medemblik niet blij met plannen Hoorn voor hogere bouwhoogte Zevenhuis
Volgend artikelDe duizendste van Dirk (5)