Voor onze laatste thema-avond van dit seizoen zijn 2 vrijwilligers van Het Rode Kruis uitgenodigd. Onder het motto ”goed voorbereid op noodsituaties” dragen zij tips aan om maatregelen te nemen om op onverwachte situaties voorbereid te zijn. 

Denk aan het aanleggen van een noodvoorraad. Van belang is dat je in elk geval 48 uur kunt overbruggen bij een noodsituatie. Zoals bijv. Zelfredzaamheid

Risicobewust

Aanleren van kennis en vaardigheden bij evt. overstromingen of cyberaanvallen. De bestaande veiligheidsregio’s werken met rampenplannen. Bel geen 112 maar luister naar de radio (batterijradio) en volg instructies op. Haal stekkers uit stopkontakten. Ramen en deuren dicht en ga naar de kleinste ruimte. Denk aan een zaklamp.

Dit zijn zomaar enkele tips maar wilt U meer weten zoek dan op:  Denk vooruit.nl en crisis.nl

Ook krijgen we nog wat tips in geval van extreme hitte.  Met name ouderen zijn tijdens een hittegolf een kwetsbare groep met kans op uitdroging, hittestress of een hitteberoerte. Drink voldoende, zorg voor verkoeling en beperk inspanningen, maar vooral “blijf uit de zon” en houd bijv. een siësta. Na deze informatie is er een bingo over het voorafgaande en zijn we goed voorbereid op een evt. komende hittegolf. 

Dit was voorlopig de laatste thema-avond en is het tijd voor andere aktiviteiten. Op donderdagmiddag 23 mei is er een fietstocht met een bezoek aan het bedrijf Avontuur en sluiten we af met een diner in Wervershoof. Leden ontvangen een uitnodiging. Ook staat er nog een wandeling gepland

Graag zien we U op 23 mei. Alvast een fijne zomer toegewenst en in september starten we weer.                   

Het Bestuur WV Samen. 

www.wvsamen.nl

 

Vorig artikelDorpsraad vormt WEB-groepen
Volgend artikelSpeciale dag voor brusjes en jonge mantelzorgers