Wat was het een ontzettend mooie zondagmiddag in ‘t Fortuin in Wervershoof. Zo’n 450 mensen hebben ervaren dat de acht kokers hun allerbeste beentje hebben voorgezet. De dag was gevuld met lovende opmerkingen over de heerlijke hapjes. Kees Ooijevaar doet verslag.

Voor een aantal van ons, en vooral voor Frank en zijn medewerkers, begon het al om 10.00 uur toen de eerste gerechten werden gebracht. Alles moest nog een plekje krijgen. Berend Botje kreeg ook een eigen stek om daar samen met de kinderen te knutselen. Ontzettend bedankt dat jullie wederom acte de presence gaven. Rond 13.00 uur werd alles op de tafels uitgestald en kwamen de eerste gasten. Rond kwart voor twee was het al een drukte van belang en het werd steeds gezelliger.


De gerechten waren, en ik spreek uit eigen ervaring, ontzettend lekker en soms heel pittig. Monique (Benin) had een tweetal sausjes gemaakt: de een mild en de ander iets pittiger. Nou dat heb ik geweten. En wat te denken van Joyce (Nigeria). Het was echt smullen. En laat ik Suxian (China) niet vergeten, heerlijk. Vera (Brazilië) had ook behoorlijk uitgepakt zeg. En niet te vergeten de dames uit Irak.

Ze waren hier voor de derde keer en eerlijk gezegd was de tafel waar alles op stond een beetje te klein. Ik neem heel diep mijn pet af voor de dames uit het CNO (Colombia, Turkije, Kurdistan en Syrië) en hun “begeleider” Thijs. Het zag er niet alleen heerlijk uit maar het smaakte ook zo. Ik heb zelfs een paar mensen foto’s zien maken van de recepten. Ik hoop dat het bij hen thuis net zo zal smaken. Daarnaast was er een loterij met als hoofdprijs een fiets (geschonken door Kinderfietsen actie), die gewonnen werd door Monique.

Of er volgend jaar weer een Werelds Proeven is, is op dit moment niet bekend. Wel gaan we komend jaar voor het ijsblok in de tuin van de pastorie tijdens de kermis.
Frank en Karin met hun medewerkers: geweldig zoals jullie met ons hebben meegedacht en ons hebben aangestuurd om alles tot een groot succes te maken. Anja Karsten heeft hele mooie foto’s gemaakt waarvan u er een aantal op onze website (www.auxili-ja.nl) kunt vinden.

Vanachter mijn computer wil ik, namens Auxili-ja!, iedereen ontzettend bedanken die even langs is geweest en er voor heeft gezorgd dat het mooie bedrag van ruim 2300 euro binnen is gekomen.
Werelds Proeven… het was werelds!

Kees Ooijevaar

Vorig artikelNieuwe naam bij BluesNight
Volgend artikelDen Heuvel blijft bloeien