Dank dank en nogmaals dank voor allen die hebben meegewerkt aan het jubileum feest. De muziek van het Wervershoof Volksorkest en Martin Spee was weergaloos, gewoonweg fantastisch. Dus als iemand goede muziek nodig heeft on een jubileum feest te vieren, dan bij deze!

Ook dank aan Niels en Eelco, die op humoristische wijze ook de ‘niet’ Nederlanders er bij wisten te betrekken door als tolk te fungeren. Ook gaat mijn dank persoonlijk uit naar de kinderen van de lagere school, groep 7 en groep 8. Zij zongen ‘The Lion Sleeps Tonight’. Zo een twee weken terug presenteerde ik Willen en Doen bij hen in de klas. Toen ik hen vroeg of zij wilde zingen op het jubileum feest zeiden ze volmondig ja. Kinderen voor kinderen, ze volgden hun hart.

Natuurlijk ook dank voor Mariëlle Boukens en Annet Grippeling, die beiden een presentatie gaven over het boek ‘Droom van een Vrijbuiter’, wat binnenkort uitkomt. Het publiek reageerde daar geweldig op. Er werden er gelijk 70 besteld. De opbrengst van het boek is voor de kinderen. De eerste presentatie zal zijn in de Beurs van Berlage op de 29ste juli van 17.00 uur tot 20.00 uur. Toegang geheel gratis. Gelijktijdig is er de expositie ‘Atlas 2018, I WILL SPEAK, I WILL SPEAK’. Deze expositie gaat over het verleden, het heden en de toekomst van hiv en aids.

Als laatste wil ik Sebastiaan Redeker, de uitbater van De Werf, danken voor alle medewerking die hij ons heeft gegeven. Het buffet wat hij aanbood was over treffelijk goed. Zijn kookkunst is echt top en dat voor maar 12,- per persoon, waarvan 2,- voor de stichting. Sebas, je bent een kei! Dan was er nog de act van de Nonnen, die door 6 dorpsgenoten ten tonele werden gebracht. Aan hen weid ik de volgende keer een heel artikel. De act is drie jaar achtereen op de planken gezet waardoor veel geld binnenkwam voor de projecten. Het laatste nieuws van de Transkei is niet zo mooi. Afgelopen nacht heeft er een storm geraasd, wat leek op een orkaan. Helaas heeft het dorpshuis de storm niet overleefd. Juist nu is dorpshuis zo nodig om de kinderen te helpen met huiswerk. Onderwijs op de lagere scholen, vooral op het platte land is zo slecht dat huiswerk begeleiding noodzakelijk is. 70% van de kinderen van groep vier kan hun eigen taal niet lezen of schrijven.

Toch weerhoud dit ons niet. Wij zetten onze schouders er onder en zullen er voor zorgen dat alle boeken worden verkocht. De opbrengst daarvan is voor de kinderen. Jullie kunnen een boek bestellen via de website of via familie of bekenden. Natuurlijk ben ik ook zelf bereikbaar. Nogmaals iedereen heel veel dank. Het was een prachtig jubileum.

Wil Groot,
www.willenendoen.com