Na twee saaie jaren waarin we geen toernooi hebben kunnen organiseren mochten we eindelijk sportief aan de bak met de jeugd van VVW.

Alhoewel er dit jaar geen bak te zien was, maar wel twee mooie opblaasvelden waar de jeugd zijn voetbalkunsten kan vertonen. In sporthal de Dars vond dit sportieve spektakel plaats. Verder een groot woord van dank aan onze sponsor Mastermate. Met een financiële ondersteuning zorgden zij ervoor dat dit toernooi weer plaats kon vinden. Bij VVW voetbal is dit toernooi een jarenlange traditie waar vele jeugdleden, van 5 t/m 14 jaar, met veel plezier aan mee kunnen doen.

Het voetbalfeest vond plaats op 3 januari en de jonge en iets oudere leden van VVW lieten prachtig voetbal zien. Prachtige reddingen van keepers, panna’s, een-tweetjes, pittige duels, veel passeeracties en uiteraard prachtige doelpunten zorgden voor pittige wedstrijden maar ook voor veel plezier. Met gemotiveerd voetbal vond er een verbeten strijd plaats waarin werd gestreden om de overwinningsbeker.

Diverse grote clubs zoals Ajax, Vitesse en FC Utrecht waren aanwezig. Maar ook internationale teams, zoals Valencia, Barcelona, Real Madrid, Arsenal en Liverpool lagen hun eigen competitie stil om dit toernooi niet te hoeven missen. Hun beste spelers werden opgesteld om de strijd met elkaar aan te gaan. Enthousiaste coaches schreeuwen de jongens en meisjes naar de overwinning en het massaal toegestroomde publiek kon genieten van mooie wedstrijden in de Darshal.

En zij werden niet teleurgesteld. Zodra de bal klaar lag en de scheids het fluitsignaal liet horen begon het gevecht om de bal en de punten. Met bezwete koppies en rode wangen gingen de spelers helemaal los! Gelukkig was er tussen de wedstrijden door tijd om te herstellen voor de volgende match. Een verfrissend glas limonade, goede onderlinge teamafspraken om het spel te verbeteren en de heerlijke, goedgevulde snoepbak van Bep van Ophem zorgden voor vernieuwde energie.

De snoepjes van Bep
bleken een wondermiddel. Menig speler voelde zich weer als herboren.
En heel bijzonder… deze bak bleef altijd vol!! Was weer top dat je er bij was Bep! Bedankt!!
Na elke wedstrijd werden door de vakkundige toernooicommissie de punten opgeteld en zo was na de vele mooie wedstrijden van elke poule een winnaar bekend. Tijdens de prijsuitreiking mochten de kinderen en coaches genieten van een lekker bord patat en limonade.
Alles weer prima verzorgd door de medewerkers van de Dars. Heel blij zijn we met jullie medewerking. Bedankt voor de goede verzorging! Maar het belangrijkste van deze dag blijft natuurlijk wie zich een jaar lang VVW-Nieuwjaarstoernooi-kampioen mag noemen:

Bij de jongeren van 6-9 jaar hadden we twee winnaars. En wel: FC Twente en PSV.
De coaches Nick Langeveld en Michelle Jansen hebben hun teams naar de overwinning geholpen met sterk coachen, mooi voetbal en doorzettingsvermogen. Alle spelers van deze teams mochten met de gewilde beker naar huis. Gijs Verdonschot, Ike Mol, Benjamin Jansen, Luuk Krapels en Liam Schouten van team FC Twente. En Jayden Biervliet, Jeff vd Gragt, Ruben Langeveld en Devy Voors van team PSV konden met hun beker op de kampioensfoto. Top gedaan en van harte gefeliciteerd!
Bij de 9-12 jarigen was Liverpool onverslaanbaar. Onder de sportieve leiding van Joost vd Geest en Destin Valent was dit team met de spelers: Jace Sierkstra, Ian Kipchumba, Brian Lobbes, Yuri Meijndert en Morris Groot voor de andere Engelse teams te sterk. De beker was meer dan verdiend! Op de overwinningstrap is een mooie foto gemaakt. In de Spaanse competitie was Valencia vertolkt door de 12-15 jarigen: Stijn v Velzen, Josef San Buis, Mex Weel, Dino Besseling, Thomas Krapels en Twan Nieuweboer te sterk voor de andere Spaanse clubs. Coach Rob Weel wist met tactisch coachen met zijn team de winnaarsbeker te behalen. Goed gedaan mannen.

 

Bij zo’n groot toernooi redt je het niet zonder hulp van velen. Wij willen er een paar noemen.
Als eerste een groot compliment en bedankje voor de scheidsrechters. Belangeloos hebben zij de wedstrijden weer in goede banen geleid. En dat is met heel veel “ stuurlui” er om heen niet altijd makkelijk. Maar het is allemaal weer prima verlopen.
Ook een groot woord van dank voor alle coaches! Top dat er altijd weer ouders en belangstellenden zijn die onze jeugd willen ondersteunen tijdens de vele wedstrijden.

We hebben jullie echt nodig om deze dag te kunnen blijven organiseren! Veel dank!
Grote waardering voor alle ouders, familieleden en belangstellenden die aanwezig zijn geweest om onze talenten te steunen en aan te moedigen. Dit wordt zeer gewaardeerd en geeft zo’n leuk toernooi nog meer kleur!

Mastermate, voetbalvereniging VVW en de Dars bedankt voor de medewerking en jullie steun. Top dat dit elk jaar weer gerealiseerd kan worden.
Wij van de toernooicommissie kijken terug op een sportieve, actieve maar vooral gezellige dag vol mooie momenten. Een impressie van de foto’s zijn terug te vinden op de site van VVW voetbal.
Voor nu wensen we iedereen een sportief en heel gelukkig 2023 toe!
Wij nemen afscheid als commissie en hebben het vele jaren met veel plezier mogen organiseren. We dragen het stokje nu over aan een aantal enthousiaste ouders van de verenging en wensen hun veel succes toe en zijn blij dat dit toernooi ook volgend jaar weer door kan gaan.

Sportieve groet,
De toernooicommissie: Örjan, Rob, Paulien en Annemiek.

Vorig artikelPrijsklaverjassen in De Schoof
Volgend artikelOpen dag Bloemkoolbedrijf Slagter