Voor er zondag middag 24 oktober over voetbal gepraat mocht en kon worden werd er eerst stilgestaan bij het plotseling overlijden van VVW 5 speler Gido Botman. Voorzitter John Groot sprak mooie woorden alvorens er een minuut stilte werd gehouden door de beide elftallen, VVW VR1 & VVW 5 met in hun midden het shirt van Gido. Ton, Monique, Renee en Les, veel sterkte toegewenst namens VVW.

Na dit indrukwekkende moment floot mevrouw Steur voor het begin van de wedstrijd. Bij VVW drie wijzigingen ten opzichte van voorgaande wedstrijd tegen Westfriezen. Thijs Schouten, Max Groot en Jelle Schouten maakten hun basisdebuut voor dit speeljaar.
Thijs Schouten schoot uit de startblokken en creëerde op aangeven van Rob Neuvel een grote kans. Één op één met de keeper van Hauwert wist hij deze kans echter niet te verzilveren. Na dit scherpe begin werd het een strijd op het middenveld, beide ploegen toonden veel vechtlust maar konden enkel speldenprikjes uitdelen. Uit een vlijmscherpe counter in de 20e minuut was het VVW die het ijs brak via Max Groot. Een afgeslagen corner van Hauwert kwam via Max en Rens Grooteman bij Tim Neuvel terecht. Tim kopte voor alvorens Max met een lenige beweging de bal over de uitgekomen keeper tikte, 1-0!
Ondanks de verandering in de score bleef het spelbeeld onveranderd tot vlak voor rust. Net voor het publiek richting de kantine kon lopen moest het nog eenmaal op de banken staan. Jelle Schouten legde de bal met een fantastische lange trap panklaar achter de verdediging van Hauwert 65. Rob Neuvel dook in het gat en weet de bal beheerst over de uitkomende keeper in het lege doel te schieten, 2-0!

Ondanks deze gunstige ruststand wees trainer Yotti Papamelodias de mannen logischerwijs op het feit dat de getoonde kwaliteit nog niet VVW waardig was. VVW begon ondanks deze wake-up call minder aan de 2e helft. De mannen van Hauwert waren gretiger en wisten steeds vaker de 2e bal te veroveren. VVW werd hierdoor uit hun spel gehaald, de cohesie leek zoek. Tussen minuut 55 en 70 maakte Hauwert hier dan ook goed gebruik van. Wel drie keer om goed te verstaan, 2-3… (aan de derde zat wel een luchtje van buitenspel?)
Aan VVW de taak om de rug te rechten en zo te proberen de drie punten in Wervershoof te houden. Koen Bakker, Joost Neefjes, Raymon Koning en Tom Smit kwamen in het veld voor Thijs Schouten, Rob Neuvel, Jelle Schouten en Max Groot. Het creëren van kansen bleek voor VVW lastig, mede door het bijzonder wisselvallige fluiten van de leidsvrouw. De druk nam mondjesmaat toe, wat tevens tot gevaarlijke uitbraken van Hauwert 65 leidde. In de allerlaatste minuut kreeg Joost Neefjes van dichtbij de uitgelezen kans om de verdiende 3-3 te scoren, maar de keeper van Hauwert pareerde deze inzet goed.
Voor VVW een bittere nasmaak na deze volkomen onnodige verliespartij. Laat het een wijze les zijn voor de komende wedstrijden, waarbij ten aller tijden de strijdlust als team voorop moet staan. Volgende week gaat VVW op bezoek bij Winkel, graag zien we natuurlijk de supportersgilde langs de lijnen verschijnen op sportpark Winkel.